×

‘De week van Toos’

‘De week van…’ op Instagram staat deze week in het teken van het CliniClowns College. Marjolein geeft je een kijkje achter de schermen van de wonderlijke wereld van deze theaterbelevenis met de conciërge, een CliniClown en een gezin en deelt dagelijks haar belevenissen.

Als Juffrouw Toos de conciërge speelt Marjolein in het CliniClowns College. Het CliniClowns College is een unieke theaterbelevenis voor zieke en gehandicapte kinderen en hun gezin. Juist op het moment dat het extra hard nodig is. Vanaf het moment dat de deuren van het CliniClowns College openzwaaien, gebeuren er vreemde dingen en nemen de conciërge en een CliniClown een gezin mee in een wonderlijk avontuur. Tijdens het twee uur durende bezoek zijn er geen andere gezinnen aanwezig. Marjolein hoopt de kinderen en hun gezin een onvergetelijke dag te bezorgen.

Voorbereidingen

Op speeldagen komen twee gezinnen op bezoek in het college. Vooraf aan de voorstellingen gaan Juffrouw Toos en de CliniClown even bij elkaar zitten om de informatie die ze hebben over het gezin door te nemen. Er is ook altijd een vrijwilliger van Cliniclowns bij, die hen tijdens de dag helpt met praktische dingen. Zij schuift ook aan.

Speciale post en een speciale voordeur

Het kind krijgt van tevoren speciale post. Daardoor krijgt het gezin al vast een idee van wat er allemaal gaat gebeuren. Maar in het College gaat alles anders dan je zou verwachten. Het wonderlijke avontuur begint al bij de voordeur. Die is trouwens heel makkelijk te herkennen!

Intiem spel

Bij binnenkomst stelt iedereen zich voor en krijgen de leden van het gezin een sticker met zijn of haar naam erop. Zo kunnen Juffrouw Toos en een CliniClown het gezin nog persoonlijker benaderen en meetrekken in het spel. Nadat iedereen zich heeft voorgesteld, gaat het spel verder.

Limonademachine

Een onderdeel van het CliniClowns College is het inschenken van drinken. Het is voor de clowns nog altijd een raadsel hoe de limonademachine werkt. Gelukkig weten de kinderen meestal heel snel hoe hij werkt. De belevenis eindigt met een clownesk optreden voor eigen publiek. Daarna gaat het gezin eten met de conciërge en een CliniClown.

Vliegende pannenkoeken

Als kers op de taart bakt Juffrouw Toos overheerlijke pannenkoeken die soms zo vanuit de pan op bord vliegen. Het is een dag gevuld met uitbundig lachen, ontspannen en meedoen, die gezinnen niet snel zullen vergeten. Dat is de kracht van het CliniClowns College.

Donateursavond

Juffrouw Toos was deze week ook aanwezig bij de donateursavond. Daar vertelde ze trots over de bezoeken van de kinderen met hun gezinnen in het college en liet ze zien hoe de oven werkt aan onze donateurs.

Afsluiting

“Ik hoop dat jullie het leuk vonden deze week en een indruk hebben gekregen van mijn werk als Juffrouw Toos de conciërge.”

Juffrouw Toos sluit haar week af met een foto waarop ze klaarstaat om iemand een knuffel te geven. “Ik hoop dat jullie het leuk vonden deze week en een indruk hebben gekregen van mijn werk als Juffrouw Toos de conciërge.”

Ken jij een kind dat een onvergetelijk uitje verdient?

Dan kun je hem of haar voordragen voor een bezoek aan het CliniClowns College. Iedereen mag een kind voordragen; of je nu in de zorg werkt of een kind uit jouw familie- of vriendenkring wilt verrassen. Meld hem of haar snel aan via ons aanmeldformulier op www.cliniclownscollege.nl en wie weet heten Juffrouw Toos en een CliniClown het gezin binnenkort welkom in het CliniClowns College!