×

‘Die neus is echt zijn ding’

Rik is 10 jaar en heeft het Downsyndroom. Hij kent de CliniClowns al langere tijd en is groot fan van de rode neus. In het CliniClowns College kon hij helemaal op zijn niveau genieten. “Dat dit allemaal voor ons geregeld was, maakte het echt speciaal.”

Een week voor hun bezoek begint het avontuur voor Rik en zijn gezin. Als Rik de zachte, rode neus bij de uitnodiging vindt, herkent hij deze direct. “Hij werd meteen blij. Die neus is echt zijn ding,” vertelt moeder Astrid lachend. 

Bij het college worden ze warm ontvangen door de Conciërge. Ze worden meegenomen door het magische gebouw en laten zich verassen. Ze bakken een cake, gooien met pannenkoeken en trekken de vreemdste outfits aan. Eigenlijk is Rik al tevreden met één ding: de rode neuzen. 

“Hij vindt het heel leuk om erin te drukken, en dan niet één keer maar het liefst een halfuur. Daar gaan de clowns heel leuk mee om.”

Persoonlijke aanpak

Rik kan niet praten. Wel lacht hij in het College voluit. Hij gaat helemaal op in het moment en zijn moeder ziet hem opbloeien. Vol bewondering vertelt zij over de persoonlijke aanpak in het College. “Ik vind het zo knap wat de clowns doen, iedereen werd benaderd op zijn eigen niveau. Ze namen niet alleen Rik, maar ook de andere kinderen helemaal mee in hun spel. Zelfs zijn grote broer van 12 lag in een deuk.”

Nagenieten

Met de foto’s van hun bezoek kan het gezin nog even nagenieten. “Dat dit allemaal alleen voor ons was! Dat maakte het echt speciaal. Als Rik onze foto’s van het college ziet, bloeit hij meteen weer op.” 

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Lachen is het beste medicijn'

De 8-jarige Turan krijgt geregeld CliniClowns op bezoek. Hij weet dan ook al precies wat hij wil worden als hij later groot is: CliniClown! Vorige week mocht hij meelopen met clowns Moon en Fief.