×

‘Die rode neus is heel fascinerend’

Boet ligt in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven vanwege een hardnekkige luchtweginfectie. Clown Jopie komt langs om hem op te vrolijken.

Toen hij drie weken oud was kreeg Boet het RS-virus. Zijn longen zijn daardoor beschadigd waardoor hij een verkoudheid lastig van zich af kan schudden. Hij ligt af en toe een paar dagen voor observatie en medicatie in het ziekenhuis. Vandaag komt clown Jopie langs om hem op te vrolijken. “Alles wat afwijkt vindt Boet fantastisch”, vertelt zijn moeder Annelies van Gestel. “Hoe wilder hoe beter.”

"Er is meteen contact. Hij is gefascineerd door de rode neus van Jopie."

Boet is druk bezig met zijn speeltje met een spiegeltje erop als Jopie binnenkomt. Ze probeert via de zijkant van het bed in het spiegeltje te kijken. En opeens ziet Boet haar. Er is meteen contact. Hij is gefascineerd door de rode neus van Jopie. Door de doorzichtige zijkant van zijn bedje probeert hij de neus te pakken. Jopie maakt er een spelletje van, waarbij Boet zijn eigen neus tegen het bedje aan drukt.

Jopie geniet zichtbaar van deze reactie, een spel ontstaat. Jopie krijgt Boet aan het schateren. “Boet is een lachbaby, maar voor een schaterlach moet je wel je best doen en dat is Jopie gelukt", zegt Annelies verrukt. “We hadden echt contact”, zegt Jopie.

Help jij mee om meer kinderen, zoals Boet, een bijzonder moment te bezorgen? Geef een gift!

'Elke keer doen ze weer wat anders en het is altijd leuk'

De elfjarige Ramon lijdt sinds zijn geboorte aan een ernstige bindweefselaandoening. Tijdens ziekenhuisverblijven laten de CliniClowns hem éven alles vergeten, ook al voelt hij zich nog zo ziek.

'Het was één maf avontuur'

Ze moest een keer goed in het zonnetje gezet worden. Sterke, dappere Femm, die als diabetespatiënt in haar jonge leventje al flink wat meegemaakt heeft. Haar moeder zocht bewust naar iets waar Femm geen medelijden, maar positieve aandacht zou krijgen. Dat werd een bezoek aan het CliniClowns College.

'Als de CliniClowns er zijn straalt het plezier van zijn snoet'

Job is elf jaar en ernstig verstandelijk beperkt. Hij is klassiek autistisch en functioneert op het niveau van een kind van ongeveer 2,5 jaar. Onlangs kwamen de CliniClowns langs op de dagopvang van Job en speelden daar de voorstelling ‘Post!’.