×

Dieren en rivieren in het ziekenhuis

De muren in het Bernhoven Ziekenhuis in Uden zijn beschilderd met allemaal mooie dieren. Mooie, maar ook hele dorstige dieren. CliniClown Moon en de driejarige Shay komen tot de redding. Samen zetten ze wat schoteltjes met water neer voor de op de muur geschilderde dieren en geven ze hen alle rust en ruimte om het water op te drinken. Moeder Amelia: “Het was echt magisch om de clowns en Shay samen te zien.”
 

Vanaf haar geboorte is Shay allergisch voor allerlei verschillende producten. Van koemelk en noten tot sesam, kokos en soja. Voor haar notenallergie moeten Shay en haar ouders een epi-pen bij zich dragen, want zelfs de sporen van noten kunnen bij Shay al voor een heftige allergische reactie zorgen.  Onlangs werd Shay nog getest op de ernst van haar allergie op cashewnoten. “Met een beetje pech kan je dan de hele dag in het ziekenhuis zitten. Als er dan wat afleiding is, zoals clown Moon, dan is dat echt heel erg fijn.”

De opgedweilde rivier

Clown Moon en Shay staan voor de muurschildering. “Mooie dieren”, zegt Moon. Shay knikt. Echt wel. “Maar ze lijken ook een beetje dorstig.” Moon kijkt bezorgd. Daar moeten de twee wat aan doen. Samen verzamelen ze bakjes water voor de dieren.

Om de dieren wat privacy te geven, kijken Shay en Moon weg van de muurschildering. Maar als ze iets later checken of de schoteltjes wel leeg zijn, ligt er ineens een plas water. “Oh, dat is een rivier”, stelt clown Moon vast en ze begint meteen haar zwembroek te zoeken. Helaas heeft Moon geen zwembroek bij zich.

“Zullen we dan de rivier maar opdweilen?” vraagt Moon aan de kleine Shay. Een rivier in het ziekenhuis is natuurlijk ook wel gevaarlijk. Straks glijdt er nog iemand over uit! Shay vindt dat een goed plan. Moon en Shay pakken allebei een doekje en op hun knieën dweilen ze zo de rivier in het ziekenhuis op.

Moeder Amelia keek toe hoe Moon Shay meenam in heer fantasie. “Het is echt magisch om ze zo samen te zien”, vertelt ze. “Ik vind het sowieso al knap dat ze Shay kon laten geloven dat een muurschildering echt is, maar het was ook heel bijzonder dat Moon Shay zich zo speciaal kon laten voelen. We waren namelijk niet de enige in de ruimte, Moon betrok ook de andere kinderen in de kamer, maar voor Shay voelde het alsof Moon er alleen voor haar was. Dat vind ik echt heel knap!”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?