×

Dirigent Jesse bakt heerlijke cake met de CliniClowns

“Geef maar door, geef maar door, geef maar door”, klinkt het luid in de keuken van het CliniClowns College. Enthousiast worden de ingrediënten voor de CliniClowns cake door Jesse en zijn familie in de bakvorm gedaan. Niet veel later staat de cake in de hete oven. Maar het deeg wordt natuurlijk niet zomaar gaar. Daar kan een cake-lied vast bij helpen: “De cake is bijna klaar, strakjes smullen maar.”

Jesse’s vader, moeder en zus zingen op hun allerbest mee met clown Gigi, terwijl Jesse zelf als een ware dirigent de maat aangeeft met een enorme soeplepel. Hij straalt van oor tot oor. 

Hij kon een uurtje eerder bijna niet wachten tot hij het College van de CliniClowns binnen mocht stormen en nu mag hij zelfs de dirigent van het CliniClowns cakekoor zijn! De 7-jarige Jesse is helemaal in zijn element.

Als de familie het hele College onder leiding van conciërge juffrouw Toef heeft gezien, kan het pannenkoekenfeest beginnen. Vliegende, flossende, flatsende en zelfs fluisterende pannenkoeken: Jesse mag zelf kiezen wat voor pannenkoek hij wil. De CliniClowns doen het helemaal op zijn manier. 

Maar dan laat clown Gigi onhandig een pannenkoek vallen… Dat is jammer! Die moet gewassen worden met water en zeep. ​Zo kan de schone pannenkoek gebruikt worden voor de pannenkoekenlessen van de CliniClowns. Terwijl Jesse smult van zijn pannenkoek met poedersuiker, maakt Gigi haar gevallen pannenkoek weer helemaal fris onder de kraan!

In no time zijn alle pannenkoeken op en is het tijd om naar huis te gaan. Bij het afscheid wil Jesse nog een keer op de foto met clown Gigi en juffrouw Toef. Wat een avonturen heeft hij beleefd. Hand in hand gaat hij met clown Gigi op de foto. 

“Dat is wel een wondertje”, roept Jesses moeder. Normaal wil hij niet zo graag handjes vasthouden. Maar vandaag is het een mooie afsluiter van een gezellige en bijzondere middag.

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Fanatieke voetbalwedstrijd in het ziekenhuis

Stoere Vayènn wacht met haar handen in haar zij op de drempel van haar kamer ongeduldig op de Cliniclowns. Flarden gelach en gekke clownsmuziekjes fladderden vanochtend al vanaf de gang bij haar naar binnen. Ein-de-lijk: daar heb je Boem en Bidoe. Ze komen voetballen!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?