×

Het bijzondere verhaal van Elara…

Vandaag staan we stil bij de 1 miljoenste ontmoeting tussen clown en kind in het ziekenhuis en wat we voor al deze kinderen en hun gezin hebben mogen betekenen. Elk kind is uniek en achter elk bezoek zit een bijzonder en uniek verhaal. Het verhaal van de ouders van Elara is daar een van.

Dat CliniClowns er ook voor de kleinste kindjes zijn, blijkt uit het bijzondere verhaal van Elara. Toen ze op 15 juni 2013 geboren werd, wisten haar ouders, Erwin en Kimberley, dat hun dochtertje verre van gezond was. Maar net als iedere andere baby, kan ook Elara genieten van een beetje afleiding.

--> Update 18-12-2014: Verdrietig nieuws. Elara is op 17 december overleden. We zijn diep geschokt en leven ontzettend mee. We wensen haar ouders Kimberley en Erwin, heel veel sterkte en kracht toe. De bijzondere momenten met Elara koesteren we voor altijd.

Elara’s ziekte is niet in één hokje te plaatsen: haar medisch dossier gaat de hele wereld over. Moeder Kimberley: “Haar armpjes en voetjes staan scheef, haar wervelkolom is krom, ze heeft problemen met haar longen, haar botten zijn broos, ze krijgt zuurstof, voeding wordt toegediend via een sonde en haar zicht en gehoor zijn onder de maat. De artsen staan voor een raadsel: niemand weet precies wat ze heeft.” Elara heeft al 8 maanden doorgebracht in het Sophia Kinderziekenhuis. Inmiddels is ze thuis, maar moet nog regelmatig terug voor onderzoek, controles en diverse behandeltrajecten. 

​Even geen patiënt

Erwin en Kimberley houden hun ervaringen bij middels een blog. Deels ter verwerking van wat ze meemaken, deels vanuit hun zoektocht naar antwoorden. Wat heeft Elara? Wat is haar toekomstperspectief? En zijn er lotgenoten? Erwin: “Zolang er geen duidelijkheid is, leven we van dag tot dag en van moment naar moment. We proberen zo veel mogelijk te genieten van onze dochter. Het werk van de CliniClowns draagt daar aan bij. Zij zorgen ervoor dat Elara even geen patiënt is, maar onze dochter. Een klein meisje dat zich verwondert over wat ze ziet.”

Meer weten over Elara? Bekijk de volgende filmpjes en lees meer bijzondere verhalen: