×

‘Dit moment blijft altijd bij me’

Op jonge leeftijd werd bij Saskia (36) leukemie geconstateerd. Ze bleef altijd vrolijk en positief en werd beter. Toen zij eind vorig jaar opnieuw slecht nieuws kreeg, had zij nog één grote wens: CliniClowns ontmoeten. Die wens kwam uit. “Het was zo’n bijzondere ontmoeting. Ik kon alles even loslaten.”

Saskia is in het AMC voor een bezoek aan haar arts. Als ze de kamer van de arts uitloopt, ziet zij twee CliniClowns staan. Een van hen tokkelt op een ukelele, de ander danst er vrolijk omheen. Saskia twijfelt geen moment “De CliniClowns!,” zegt ze enthousiast tegen haar zus. Ze sluit aan bij het duo en danst vrolijk mee. “Ja, daar ben je eindelijk!,” zeggen clowns Pula en Job. Verbaasd kijkt Saskia om zich heen. “Ik?”

Een laatste wens

Nog voor haar tweede verjaardag werd bij Saskia leukemie geconstateerd. Ze bracht veel tijd door in het ziekenhuis, maar bleef positief en opgewekt. Uiteindelijk werd ze beter. “In de tijd dat Saskia ziek was, bestonden er nog geen organisaties als CliniClowns,” vertelt haar moeder. “Daar baalden we flink van, maar Saskia wist er al snel een positieve draai aan te geven. Dat het mooi is dat kinderen nu wel die persoonlijke aandacht en afleiding krijgen, die zij vroeger ook zo nodig had.” Toen er eind vorig jaar opnieuw een tumor werd ontdekt bij Saskia, had zij dan ook nog één grote wens: CliniClowns ontmoeten.  

Een onvergetelijke ontmoeting

“Ja, jou zochten we!” Zeggen Pula en Job enthousiast. Al zingend beschrijven zij hun tocht door het ziekenhuis, opzoek naar Saskia. Die danst vrolijk mee. Dan wordt ze stil en geven de clowns haar een dikke knuffel. “Toen ik besefte dat ze er speciaal voor mij waren, liet ik me helemaal gaan,” vertelt ze. “Ik kon alles even loslaten. Deze wens had ik zo lang gekoesterd en nu ging ‘ie toch nog in vervulling.”   

“Ik ben mezelf heel lang kwijt geweest. Door deze kleine sprankeling, dit mooie moment, vond ik mijn positiviteit terug. Dit moment blijft altijd bij me.” “En bij ons,” stemmen haar moeder en zus in.

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?