×

‘CliniClowns creëert gouden momentjes’

Iris van der Meer (37) is leerkracht en moeder van Jasmijn (12), Roos (4) en Morris (1). Ze was al donateur, maar begreep pas echt hoe waardevol het werk van CliniClowns is toen ze er zelf mee in aanraking kwam.

Waarom werd je donateur van CliniClowns?
“Toen ik in 2010 ging samenwonen met Erik was hij al donateur. Omdat hij het belangrijk vond, bleven we dit doel samen steunen. Ik dacht er weinig aan, tot we zelf met CliniClowns te maken kregen.”
 
Kun je vertellen hoe dat gebeurde?
“Onze dochter Roos werd in 2013 opgenomen in het ziekenhuis omdat ze telkens wegviel. Ze bleek het syndroom van Lennox-Gastaut te hebben, een vorm van epilepsie. Tijdens haar eerste ziekenhuisopname hoopte ik dat de CliniClowns onze kamer zouden overslaan. Ik had niks met
clowns. Gelukkig kwamen ze toch. Roos fladderde veel met haar handen en een CliniClown liet toen een papieren zakdoekje als een vogeltje door de lucht zweven. Het paste zo goed bij haar. Die ontmoeting was prachtig.”
 
Wat maakt het werk van CliniClowns zo waardevol voor jou?
“CliniClowns creëert gouden momentjes. Vorig jaar werd Roos weer opgenomen. Ze had continu epileptische activiteit en was nauwelijks aanspreekbaar. Een CliniClown speelde voor haar op een muziekdoosje en Roos wiegde eventjes mee met haar hoofd. Even was er contact en was Roos terug. Dat moment raakte me zo.”
 
Waren er nog meer van die momenten?
“De schaterlach van Roos tijdens de voorstelling van Circus Boemtata vorige zomer. Ze lachte in die periode nooit om iets wat ze zag. Nu deed ze dat wel. Van die ene lach hebben we lang nagenoten.”

Help mee, steun CliniClowns!

Laat zieke kinderen weer kind zijn!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de Neusflits

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Olivier grijnst van oor tot oor

"Zodra Olivier de stem van clown Waldo hoorde, werden zijn ogen groot en brak er een glimlach door die niet meer weg ging. Ik denk dat dit het mooiste en grootste cadeau is geweest dat we Olivier hebben kunnen geven."