×

‘Een dag met een lach en een traan’

De 9-jarige Siem bezocht samen met zijn familie het CliniClowns College. Het was een dag waarop Siem, maar ook de rest van de familie in het zonnetje werd gezet. “Wij dragen deze dag voor altijd bij ons in onze herinneringen.”

 

‘Ding dong’, luidt de grote deurbel. De rode deuren van het CliniClowns College zwaaien open. “Welkom, vandaag laten we jullie de school van de CliniClowns zien!”, roept CliniClowns conciërge Mathilde enthousiast. Afwachtend stapt Siem naar binnen, op weg naar een onbekend avontuur.

Na vele jaren onderzoek werd bij Siem een zeer zeldzame genmutatie (FoxP1) vastgesteld. Siem heeft hierdoor een ontwikkelingsachterstand en beleeft alles alsof hij 5 jaar oud is. Ook heeft Siem problemen met zijn spraak- en taalontwikkeling en vertoont enkele autistische kenmerken. “Omdat er een aantal jaar geleden nog zo weinig bekend was over deze genafwijking, hebben we alles proefondervindelijk moeten uitzoeken om Siem zoveel mogelijk te kunnen ondersteunen. Dit heeft, met name in het begin, veel invloed op ons gezinsleven gehad”, vertelt moeder Maike. 

Tijdens het bezoek aan het CliniClowns College kon de hele familie een dag onbezorgd genieten. “Een dag met de Cliniclowns is een dag met een traan, maar vooral een lach. Zij weten ons altijd, op een prettige manier emotioneel te raken. De clowns maken Siem vrolijk en geven hem het gevoel dat hij speciaal is. Als we dan de vreugde in Siem zijn ogen zien, weten we dat het goed is”, vertellen de ouders van Siem.

 

De familie wordt rondgeleid door de gangen van het verassende CliniClowns College. Aan het einde van de lange gang staat de familie stil voor een grote magische spiegel. Vanaf dat moment verandert de afwachtende houding van Siem in een grote glimlach. Maike: “Siem bloeide helemaal op bij de magische spiegel. Als zijn ogen fonkelen en zijn lach niet breder kan, dan geniet Siem met volle teugen. Daarna was echt het feest samen met zijn broertjes en oma een cake bakken, verkleden in de geheime kamer en dan heerlijk pannenkoeken eten, die op Cliniclowns-wijze worden opgediend. Dit was een ervaring die we nooit meer gaan vergeten.”

 

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?