×

Een dagje met… Milo

Milo Zipson (35) is clown Mast. Vandaag speelt hij met het Klein Zintuigen Orkest (KZO) in Oikos, een Utrechts kinderdagcentrum voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Hij neemt ons mee door zijn dag.

07.00 uur

Onder de douche doe ik alvast wat stemoefeningen. Mijn tas heb ik gisteravond al ingepakt. Oikos is dichtbij, dus ik kan lekker op de fiets.

09.00 uur

Ik begroet mijn collega’s Hans en Paula. Hans is nieuw in ons KZO. We hebben al wel gerepeteerd, maar vandaag is ons eerste optreden samen. We beginnen een half uur eerder om ons extra goed voor te kunnen bereiden.

10.30 uur

"We brengen bijzondere post. Zo maken we contact."

Met ons fietsstuur en mobiele postkantoortje gaan we muziekmakend de gang op voor de eerste voorstelling. Zo ‘fietsen’ we langs de groep en kunnen de kinderen een beetje wennen voor we binnenkomen.

Als postbodes brengen we bijzondere, zintuiglijke en muzikale post. Post met zeepbellen of veertjes bijvoorbeeld. Zo maken we contact. Deze groep blijkt gek op de sokpop van een hond. De kinderen blaffen uitgelaten mee. We eindigen met een feestje: muziek en luchtpost met een slinger.

14.00 uur

Tijdens de derde voorstelling delen we net als altijd persoonlijke post uit. Een jongen pakt enthousiast zijn envelop aan, bedankt en zegt overtuigend: ‘Het is van mijn moeder’. Prachtig hoe hij volledig opgaat in ons spel.

15.30 uur

Na de nabespreking fiets ik blij naar huis. Zo’n eerste dag samen spelen is best intensief, maar dit nieuwe KZO voelt nu al ontzettend goed.

Lees meer!

Meer weten over het Klein Zintuigen Orkest? 

Lees verder >

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Samen duiken we in een prettige bubbel'

Liz wordt in DeKinderkliniek in Almere geprikt vanwege een vervroegde puberteit. Clown Pula zorgt voor afleiding.