×

Een duik in de diepzee met CliniClowns

Blub, blub, blub. Plip en Stip zwemmen in kalm tempo de speelkamer in. “Kom, Plip! Daarheen”, wijst Stip naar de kleine Emma, die midden in de ruimte parmantig in een speelgoedaquarium kruipt.

Achter haar staat haar infuusstandaard, want Emma krijgt chemotherapie. Ze heeft een Wilms-tumor, een zeldzaam type nierkanker dat alleen bij kinderen voorkomt, vertelt moeder Esther. Emma krijgt elke drie weken drie dagen lang chemotherapie, in totaal moet ze twaalf keer kuren.

Intussen bestuderen Plip en Stip al watertrappelend de inhoud van het aquarium. “Is dat nou een zeemeermin, Stip?” “Ik denk het wel, Plip. We moeten dus wel zeemeermins praten. Blub, blub”, begint Stip maar vast.

Plip kijkt vol ontzag toe. Die Stip kan ook alles. Ja, hoor, Emma’s aandacht is meteen gevangen. “Ze verstaat je, Stip”, fluistert Plip verrukt. Emma kijkt even om. Als ze ziet dat mama ook in de buurt is, mogen Plip en Stip zelfs dichterbij zwemmen.

“Ze vindt de clowns soms nog spannend”, legt Emma’s moeder uit. “Zolang wij erbij zijn, is het goed. Het spel met de clowns geeft haar afleiding. Het breekt echt de dag. Ze nemen Emma even mee in een leuke fantasiewereld.”

Plip blaast intussen dikke luchtbelletjes. Stips sjaaltje verandert – hatsjikidee – in koele, blauwe golfjes. Als Stips hand opeens een gek visje wordt, kraait Emma van plezier. Ze wordt steeds vrijer. “Kom, we duiken de zee in”, stelt Plip voor.

Eenmaal op de oceaanbodem wil Emma als zeemeerminnetje ook wel van die leuke diepzeebelletjes blazen. Ze blaast en blaast… en pats! Eén dikke, vette bel crasht tegen Plips neus. Weg bel. Dat vindt Emma zo leuk, dat moet echt nog een keer.

Paf, paf! De belletjes spatten één voor één stuk tegen Plips rode clownsneus. Het kleine visje knabbelt aan de belletjes die overblijven. Hé, pas op! Visje eet ze op, wijst Emma. Samen zwemmen ze nog een stukje, maar Plip en Stip kijken opeens een beetje benauwd.

Als je geen zeemeermin bent, is zó lang onder water blijven niet echt fijn. Kom Emma, we zwemmen weer naar de speelkamer. Daar zwaait Emma nog één keer naar het mooie visje. Dág, zeemeerminnetje!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Een vliegende zebra boven het ziekenhuis

Vroemmmmmm! Pier en Polleke scheuren in hun nepbolides de kinderafdeling van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal op. Het wilde bochtenwerk van Pier zorgt op een haar na voor een enorme botsing tegen het bed van Rens, dat vol ligt met speelgoedautootjes.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?