×

Een feestelijke, Spaanse trouwerij met de CliniClowns

Enthousiast wappert koning Filippus, alias clown Flip, met zijn rode lap. “Kom maar, stier Loekie! Kom maar als je durft!” Als een ware Spaanse torero ontwijkt hij de stoere stier Loekie die met stampende poten op hem afstormt. Prinsessen Nop en Nainai, oftewel clown Kees en de vrolijke Janai (11), kijken toe naar het spannende gevecht dat zich voor hun ogen afspeelt. Zal dit goed aflopen?

Het is een bijzondere dag op school Ulingshof in Venlo. Vandaag zijn de CliniClowns op bezoek op deze school waar leerlingen met lichamelijke en/of meervoudige beperkingen en langdurig zieke leerlingen onderwijs krijgen. Een voor een kruipen ze uit hun schulp om samen met de CliniClowns van Speel je mee? te improviseren. Zo speelt de 11-jarige Luca vol trots en overtuiging de stoere stier Loekie.

Nog eenmaal stampt het grote beest met zijn voeten. Stier Loekie richt zijn ogen op koning Filippus en rent dan op volle snelheid op hem af. Koning Filippus kijkt zijn stier recht in de ogen, maar duikt net op tijd weg. Gewonnen! De koning is de winnaar van de dag. Wie weet wil prinses Nainai wel trouwen met deze held. Zenuwachtig stapt hij op haar af, hij gaat op zijn knieën vraagt: “Lieve prinses Nainai, wil je met mij trouwen?”

De klasgenootjes van Janai kijken vol spanning toe naar het toneelspel. Maar prinses Nainai wil niet trouwen. “NEE!” roept ze luid. Ze heeft helemaal geen zin in een man. Verdrietig druipt de koning met zijn stier af. De verwende prinses Nop is wél op zoek naar een man om mee te trouwen, zoals die knappe prins Pies. “Oeh, wat een lekker ding”, kirt ze. Maar de prins, gespeeld door begeleider Dries, trouwt liever met prinses Nainai. Maar die is onvermurwbaar: “Nee, ik wil NIET trouwen!”

Omdat de prins niet, net als koning Filippus, met lege handen naar huis wil, besluit hij toch prinses Nop ten huwelijk te vragen. “Ja, ik wil!” Zo komt het toch nog tot een wonderschone trouwerij in Spaanse sferen en prins Pies en prinses Nop leefden nog lang en… gelukkig!

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?