×

Een fotomodel in het ziekenhuis

Ayoub (11) zit samen met zijn vader te wachten op de dokter, op de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Wachten is supersaai, vooral als je houdt van een beetje actie, zoals Ayoub.

Als de jongen CliniClowns Moon en Kwibus op zich af ziet komen, zwaait hij dan ook meteen enthousiast. Eindelijk wat afleiding. “Dag Ayoub, ik ben vandaag fotomodel, en dit is mijn fotografie-assistent Kwibus. Zou jij misschien mee willen poseren?”, vraagt Moon. Daar hoeft Ayoub geen moment over na te denken. Natuurlijk! Zijn ogen glinsteren van plezier.
 
Hij staat op. Kwibus heeft een denkbeeldige camera in zijn handen: “Loodzwaar ding”, moppert hij. Om de foto’s er een beetje losjes uit te laten zien, moeten zijn modellen elke keer als Kwibus fluit, van houding veranderen. Moet lukken, toch? Ayoub knikt lachend. Daar gaat ie dan. Pffffft.

Een vrachtwagen met twee sturen

“We zijn vrachtwagenchauffeurs”, fluistert Moon, en meteen schieten de twee in de houding. Ze staan achter elkaar op tafel, elk een groot stuur in de hand, met hartstikke serieuze blikken. Doodstil blijven ze staan terwijl Kwibus foto’s knipt.  Ayoubs vader lacht. “Eh, twee sturen in één vrachtwagen, dat klopt niet helemaal”, gniffelt Moon. “Wel handig”, giebelt Kwibus. Hij pakt zijn fluitje weer. Razendsnel moeten Moon en Ayoub een andere situatie bedenken.
 
“Een auto met pech”, stelt Ayoub voor. Leuk! Ze staan klaar om in hun pose te schieten. Kwibus doet net of hij fluit, maar doet dat toch niet. Flauw Kwibus! “Doe er een beetje zout op”, zegt Kwibus oenig. Ayoub moet hard lachen.
 
Ftttt, daar ís Moon opeens een kapotte oude auto, monteur Ayoub leunt er nonchalant naast. “Kijk maar naar het vogeltje!”, roept Kwibus. Dat worden topfoto’s, mompelt hij tevreden. Moon en Ayoub highfiven.

Born to be wild

Moon rommelt in haar tas. Ayoub krijgt een hoofdband om, ook Moon en Kwibus frommelen een sjaaltje om hun hoofd. “We zijn een gevaarlijke motorbende”, waarschuwt Moon. Ze kijken heel stoer, vooral Ayoub oogt angstaanjagend.
 
Nog een paar foto’s en dan. “Born to be wild”, zingt Kwibus. Hingnnngggg, hun motoren starten met enorm geraas. Ayoub gaat voorop, hij zwaait nog even trots. Dan vertrekt de bende op glanzende Harley’s, in volle vaart de horizon tegemoet.

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

‘De clowns mogen bij ons echt altijd binnenkomen’

De eerste keer dat Benthe (5) CliniClowns Tip en Pom zag, was ze een beetje opstandig na alweer zo’n vervelende ziekenhuisopname. Maar de clowns konden bij haar toch nog ene lachje tevoorschijn toveren

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer kinderen een bezoek van CliniClowns! Met een donatie maak je medemogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten.