×

Een kiekje met de clowns

Mevrouw Schiltkamp moet nog even wennen, ze woont nog niet zo lang in het verzorgingstehuis. De onverwachte ontmoeting met CliniClowns Olga en Miep, fleurt haar meteen op.
 

Mevrouw Schiltkamp loopt wat onzeker met haar rollator door de gang van zorgcentrum De Marke – De Meenthoek in Huizen. Ze woont er nog niet zo lang, het is even wennen. Als ze CliniClowns Olga en Miep ziet lopen, blijft ze meteen staan. Ze bekijkt het merkwaardige duo van top tot teen, ook hun instrumenten, een trekzak en een ukelele, worden aan een grondige inspectie onderworpen.
 
“Dag mevrouw, hoe maakt u het, ik ben Olga.” “Goedendag mevrouw, ik ben Miep.” “Ik ben Truus”, zegt mevrouw streng. “Kennen wij elkaar?” Ze kijkt de twee strak aan. “Nou nee, we komen even op bezoek”, hakkelt Olga. “Gaat het goed met u?” Mevrouw fronst. “Nee, niet zo”, zegt mevrouw. “Ik ben wat benauwd vandaag.” “Maar u haar zit goed hoor”, zegt Olga. Het gezicht van mevrouw verzacht meteen. “Dank u wel”, zegt ze. “Mag ik even aan uw haar voelen? Het ziet er zo stevig uit”, vraagt Miep.
 
Vooruit, dat mag, maar voorzichtig, het is net gedaan. Mevrouw houdt haar hoofd schuin. Voorzichtig legt Miep haar hand op mevrouw’s haar. “Oh, wat heeft u dik haar. En de kleur, die is zo mooi.”

Op de foto

Mevrouw glimlacht. Ze fleurt op slag op door alle aandacht. “U mag ook best een foto nemen hoor, als u dat wil”, zegt ze dan spontaan. Zo gezegd, zo gedaan. Olga en Miep nemen een serieuze pose aan naast mevrouw. Dat wordt vast een mooi selfie, gniffelt Miep. Hm, Olga vindt dat ze wel erg raar kijkt. “Het lijkt net of ik iemand anders ben”, zegt ze. Nog maar eentje dan. Mevrouw knikt, ze blijft geduldig staan.
 
Als de sessie ten einde is lacht ze vrolijk: “We kennen elkaar niet en we staan toch al samen op de foto. Trouwens, waar bent u eigenlijk van? CliniClowns? Nou leuk, veel plezier dan maar. Gaat u ook nog spelen?” Ze wijst nieuwsgierig op Olga’s trekzak. “Natuurlijk, mevrouw.”
 
Olga zet meteen in, ze speelt een vrolijk dansdeuntje. Mevrouw deint mee achter haar rollator. “Het is gezellig”, vindt ze. “Nou mevrouw, we moeten weer gaan”, zegt Olga dan. “Nou, ik blijf hier, ik woon hier namelijk, en ik ben een beetje moe”, zegt mevrouw. “Heel veel succes met uw muziek. Dág CliniClowns.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak een bezoek mogelijk!

Jij kunt een bezoek van CliniClowns aan mensen met dementie cadeau geven! Dankzij jouw bijdrage kunnen we een zorginstelling bezoeken en daar waardevolle geluksmomenten brengen. Help je mee?