×

'Een kind even onbezorgd kind laten zijn'

Andy van Eck (47) is sales- en communicatiespecialist, getrouwd en vader van 3 kinderen. Meestal steunt hij een goed doel voor één jaar. CliniClowns draagt hij inmiddels zo’n warm hart toe dat hij blijvend donateur is.

Waarom werd je donateur van CliniClowns?

“In 2011 stonden er twee donateurwervers met een rode neus bij mij op de stoep. Ik moest er heel erg om lachen. Zij vroegen of ik wilde helpen om zieke kinderen ook te laten lachen. Ik vond dat zo’n leuke manier van werven dat ik
meteen toezegde.”

Toch zegde je je donateurschap na een jaar op…

“Er zijn zoveel goede doelen die steun verdienen. Daarom kies ik ieder jaar twee nieuwe uit. Maar nadat ik CliniClowns had opgezegd, bleef ik eraan denken. Wat CliniClowns doet is prachtig en ook het contact met de donateurs is oprecht en positief. Toen ik een jaar later bij een speeltuin wervers van CliniClowns zag, stapte ik meteen op ze af om opnieuw donateur te worden. Inmiddels ben ik zo’n fan dat ik blijf.”

Wat maakt het werk van CliniClowns zo waardevol voor jou?

“Als vader kan ik me de machteloosheid van ouders van zieke kinderen voorstellen. Mijn kinderen zijn gezond, maar als er één valt en zich pijn doet, vind ik dat al naar. Ik doe dan mijn best om ze af te leiden zodat ze die zere knie vergeten. Dat is eigenlijk wat CliniClowns ook doen. Op een moment dat het een ouder misschien niet lukt, geven zij plezier en laten een kind even onbezorgd kind zijn. Ik vind dat erg bijzonder.”
 

Join the club!

Geïnspireerd geraakt? Word ook donateur! Met jouw donatie geef je vrolijkheid, ontspanning, zelfvertrouwen, kracht, wonderen en warmte. Een lach verandert hoe een kind zich voelt.