×

Een knuffel voor kinderen die het minder goed hebben

Lia Donkers heeft haar hart op de goede plek zitten. Ze heeft altijd veel gereisd en ontmoette op haar reizen geregeld zieke en getraumatiseerde kinderen. “Het gaf mij een machteloos gevoel dat ik niks kon doen voor kinderen die ik tijdens mijn reizen tegenkwam. Sommige kinderen waren ernstig ziek of getraumatiseerd en moeten ook nog zonder familie leven.” 

Daarom  startte ze een initiatief om toch iets goeds te kunnen doen voor deze kinderen: de productie en verkoop van knuffel Cooz. Lia: “Ik verkoop mijn knuffel Cooz hier in Nederland. Van de opbrengst van de verkoop van Cooz koop ik dezelfde knuffels en die geef ik aan een kind die leeft in minder goede omstandigheden. Een knuffel kan een kind tot steun zijn bij het ontdekken van de wereld en helpen om angsten te overwinnen. Dus wat is er mooier dan deze kinderen een knuffel te geven? Op deze manier probeer ik toch mijn steentje bij te dragen.”

Naast dit mooie initiatief wilde Lia ook iets doen voor kinderen in ons eigen land. Daarom doneert ze een deel van de opbrengst aan CliniClowns. Maar liefst 4,50 euro per knuffel deelt ze met onze stichting. “Mijn zoon Guus heeft vroeger heel veel gehad aan de bezoekjes van CliniClowns toen hij regelmatig naar het Sophia Kinderziekenhuis moest. Guus dacht als hij naar het ziekenhuis moest niet aan de prikken die hij zou krijgen, maar aan de CliniClowns. Ook heb ik zelf een zorgboerderij waar mensen met dementie komen, daarvan stromen soms ook mensen door naar verpleeghuizen. Ik ben zo blij dat CliniClowns zich nu ook inzet voor deze mensen. De combinatie van aandacht en muziek brengt hen zoveel geluk.”

Wil jij dit mooie initiatief ook steunen? Je kunt Cooz hier bestellen.
 

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Teun helemaal op zijn gemak bij CliniClowns

Teun (8) heeft het syndroom van Down en is doof. Samen met zijn familie bezocht hij het CliniClowns College, wat een mooie herinnering opleverde voor het vrolijke jongetje. Moeder Karin denkt er nog graag aan terug: “Het was een hele gave ervaring.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?