×

Een spannende bankoverval voor de CliniClowns

BOEM! Er klinkt een enorme knal in het bankgebouw! Clown Flip en de andere boeven, allemaal leerlingen van Ulingshof, school voor speciaal onderwijs in Venlo, hebben de deur van de kluis opgeblazen. “Snel, snel! Pak het geld!” roept Flip tegen zijn boevenmaten. Ze halen de kluis helemaal leeg. Maar dat laat de politie niet zomaar gebeuren! Clown Blos en de 10-jarige Indy spelen de politievrouwen die gauw de achtervolging inzetten als de boevenbende op de vlucht slaat.

“Wij zijn van de politie en jullie moeten gepakt worden!” roept politievrouw Blos met snor, terwijl ze door de gymzaal rent. Op deze school in Venlo zitten leerlingen met lichamelijke en/of meervoudige beperkingen en langdurig zieke leerlingen. Voor de school is het een feestje dat de CliniClowns van Speel je mee? langskomen om de kinderen een leuke dag te bezorgen door ze met verbeelding uit te dagen.

CliniClown Flip rent met zijn boevenbende razendsnel alle kanten op. “Pak me dan, als je kan”, zingt de stoere boef Jesse (10). Zo gemakkelijk laten de jongens zich niet pakken. “Kom, kom!” roept boef Flip. “Daar, we verstoppen ons in de bosjes!” De hele groep volgt hem tussen de hoge struiken. Hier vinden die twee politieagenten ze nooit!

Maar Blos en Indy zijn uitstekende speurneuzen. Zij zullen die gemene boeven eens een poepje laten ruiken! Met z’n tweeën bedenken ze een plan om de boeven in te sluiten, de jongens kunnen geen kant meer op. Voor straf moet iedereen helpen met het schoonmaken van de wc van… Clown Kees! Bah, wat stinkt dat!

Liesje Rietveld van Ulingshof kijkt met een brede glimlach naar het vrolijke tafereel. Na de voorstelling vertelt ze: “Dat de clowns hier spelen, vinden we enorm leuk. Ze geven de kinderen echt een heel bijzondere dag.” Daarom leek het Liesje mooi om iets terug te doen voor CliniClowns. Toen ze hoorde dat dat eenvoudig kon door oude cartridges en telefoons in te zamelen, twijfelde ze geen moment. “Als ik die blije gezichtjes zie, ben ik blij dat we op deze manier ook de CliniClowns kunnen steunen. Dat doen we heel graag.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?