×

Een taartentovenaar op de ziekenzaal

CliniClowns Bes en Ziep zijn gek op taart. Hun ontmoeting met taartentovenaar Shandro (10) in het Sophia Kinderziekenhuis wordt er dus eentje om nooit te vergeten.
 
 

“Hé, clowns! Ik heb wat lekkers voor jullie gebakken. Lusten jullie taart?!” De stem van de tienjarige Shandrovick (10) schalt door de ziekenkamer op de afdeling chirurgie van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

De jongen is net terug op de afdeling na een hamstring-operatie, waardoor hij straks ook nog eens zes weken moet revalideren. Maar als CliniClowns Bes en Ziep op hun tenen binnensluipen, vrolijkt hij meteen op. Dat verbaast moeder Judiline niets. “Shandro is dol op spelen, hij heeft veel fantasie”, lacht ze. “Hij is echt dolblij met de afleiding. De clowns hadden niet op een beter moment kunnen komen.”
 
 

Ziep en Bes schuifelen giechelend dichterbij. “Taart? Daar zijn we gék op! En zeker op zo’n mooie roze aardbeientaart.” Eh, zagen de clowns dat nou goed? Toverde Shandro die taart net onder de deken vandaan? Bes knippert zenuwachtig met haar ogen. Ziep glundert. “Kijk Bes: Shandro heeft ook nog een megavet stuk chocoladetaart. Een taartentovenaar, hier, in het ziekenhuis!”, roept clown Ziep enthousiast. Hun dag kan niet meer stuk. Ze wolven de taart naar binnen, Shandro grijnst van oor tot oor. De narigheid van de ingreep is Shandro even totaal vergeten in de fantasiewereld. 

Bes lust nog wel een stukje. Nou ja, het mag ook best een héél groot stuk zijn. Shandro tovert speciaal voor Bes opnieuw een prachtige ziekenhuisstaart. Misschien wel de allermooiste die Bes ooit heeft gezien: met pareltjes, aardbeitjes en lekker veel slagroom in het midden. Shandro glimt trots. Dat heeft hij toch mooi even geregeld voor zijn vrienden. 

Ziep lijkt opeens een beetje groen om zijn neus: die chocoladetaart ligt zwaar op de maag! Tijd om verder te gaan. Bes loopt schoorvoetend met hem mee naar de gang, ze had best nog plek over voor een ieniemienie stukje. “Tot de volgende keer dan maar, taartentovenaar!”
 

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?