×

Een vliegende zebra boven het ziekenhuis

Vroemmmmmm! Pier en Polleke scheuren in hun nepbolides de kinderafdeling van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal op. Het wilde bochtenwerk van Pier zorgt op een haar na voor een enorme botsing tegen het bed van Rens, dat vol ligt met speelgoedautootjes. “Vroemmm”, zegt Pier, als hij net op tijd remt. Hij knipoogt naar de peuter die hem met open mond aankijkt. 

De clowns zijn hier duidelijk heel erg welkom. Rens (2) heeft zijn bovenbeentje gebroken en ligt nu al twee weken in een ongemakkelijke houding in een tractie, een soort ijzeren stellage. “Rens is anders altijd in de weer”, vertelt moeder Corinne. “Het liggen in deze houding, zeker nu de pijn afneemt, is voor hem echt crisis. Fijn dat de clowns hem even afleiden.”

De clowns racen speciaal voor de kleine autoliefhebber een extra spektakelrondje over de zaal. Vroemvroem, broembroem! Vooral Polleke scheurt er lekker op los, maar die Pier, die staat de hele tijd irritant in de weg. ​Rens lacht om alweer een bijna-botsing. Eindelijk actie. Hij zwaait enthousiast mee met zijn vliegtuigje. Hee, denkt Polleke, die meer dan genoeg heeft van wegpiraat Pier: wat een goed idee, laten we gaan vliegen! 

De bolides worden vliegtuigjes. Pier en Polleke scheren wild rond boven het bed van Rens. Giechelend vliegt hij mee met zijn eigen gele superjet. Hoger gaat het, steeds hoger. In de verte, tussen de wolken door, zien ze nog net het dak van het ziekenhuis. Maar piloot Rens let meer op de clowns dan op de klokjes en metertjes in de cockpit. Crash! Zijn vliegtuigje stort neer. O jee, dat ging hard!

Gelukkig is Pier best technisch. Na een korte reparatie is Rens weer in de lucht. Alleen niet meer zo hoog. Zijn jet botst zelfs tegen Zebra aan, die vrolijk op bed rondrent. Van schrik schiet Zebra, met hulp van Polleke, als een gestreepte raket het luchtruim in. Dat gaat Rens echt te ver. Hier jij. Knuffels horen in bed. Rens stopt Zebra veilig in zijn rode speelgoedbakje. Zo. De superjet gaat in hetzelfde bakje. 

Polleke en Pier weten genoeg: alle verdere vluchten voor vandaag geannuleerd. Moeder Corinne lacht: “Rens vond het spel met de clowns erg leuk. Ze hadden precies door wat hij leuk vindt. Ook voor ons was het zo een hele fijne ochtend.”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Bjorn en het gekke stuiterei

Het is CliniClownsdag voor Björn! Altijd weer kijkt het jongetje uit naar clowns Plip en Stip. Als ze fluitend binnen kuieren, haalt Stip meteen een schat uit haar tas. Voor Björn. Een ei?!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?