×

Even voorstellen... Clown Mimus!

Martin Hoevenaars werkt sinds de zomer als CliniClown Mimus. ”Ik wil graag iets geven aan een ander, als CliniClown kan dat”, vertelt Martin. Vanaf het begin maakt hij als CliniClown vele magische momenten mogelijk en daar geniet hij elke keer weer net zoveel van als de kinderen. 

“Afgelopen zomer deed ik auditie bij CliniClowns. Toen ik hoorde dat ik was aangenomen, schoten de tranen in mijn ogen. Omdat ik voel dat dit zo goed bij mij past. Hierin kan ik het beste van mezelf kwijt”, vertelt Martin verder. Het clownskarakter van Martin is geen spraakwaterval, zijn kracht ligt in het fysieke. “Ik ben opgeleid als mimespeler en dat fysieke spel past bij me. Soms spelen we groot, dan weer klein.“

Als CliniClown maakt Martin elke keer weer wat bijzonders mee. “We kwamen bij een jongen die uit enthousiasme en plezier zijn infuus vergat en bijna uit bed sprong. Even later liepen we langs een kamer waar een moeder haar dochter de fles gaf. We zongen zachtjes een liedje voor het meisje. Er ging zo’n rust uit van het kindje. Haar moeder raakte even geëmotioneerd. Het was een vredig en teder moment. We waren met elkaar een paar minuten in een andere wereld. Dat is het mooiste wat er is.”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

‘De clowns hielpen haar uit de pijn te stappen’

CliniClowns Plip en Silly hebben het 'Paarse Plakbandvirus'. De vijfjarige Merel ligt in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en begint te stralen wanneer zij hen een handje kan helpen.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?