×

Even voorstellen... Clown Piek!

"Ik wist op mijn zestiende al dat ik CliniClown wilde worden”, vertelt Wietske de Boer, beter bekend als clown Piek. “Ik wilde graag iets doen met kinderen en met theater. Iets wat ertoe doet. Het is zo mooi als het lukt om een kind te laten stralen.”

Piek is ad rem en doet dingen zoals ze horen. Eigenlijk is ze een uitvergroting van mij. Ik probeer ook altijd alles in goede banen te leiden. Piek neemt dingen alleen te letterlijk waardoor ze telkens in de problemen komt. Het is ontzettend mooi om met klein spel een kind tevoorschijn te krijgen. Maar zo'n patsboemspel van 'we zijn binnen en we gáán' is ook fantastisch.

Afgelopen zomer kwamen we telkens twee pubermeiden tegen in een ziekenhuisgang. Zij oefenden daar met hun fysiotherapeut na een knieoperatie. Later die middag reikten we ze speciale Olympische medailles uit voor hun topprestatie. Iedereen in hun ziekenhuiskamer ging mee in het Olympische avontuur. De rest van de wereld bestond even niet." Wietske de Boer, alias clown Piek.

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

‘De clowns hielpen haar uit de pijn te stappen’

CliniClowns Plip en Silly hebben het 'Paarse Plakbandvirus'. De vijfjarige Merel ligt in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en begint te stralen wanneer zij hen een handje kan helpen.

‘Hij wilde zelfs in het ziekenhuis blijven’

Door een ongelukkige val van de driejarige Levi was een bezoekje aan het ziekenhuis onvermijdelijk. Ondanks deze pech ontdekte Levi daar iets leuks: de CliniClownskoffer.