×

Een unieke tocht voor CliniClowns

Het staat op de bucket list van velen; het beklimmen van de Mont Ventoux per fiets of al wandelend. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5% is deze Franse berg met recht een uitdaging. “Als je dan eindelijk boven komt en de emoties van de mensen ziet, houd je het zelf ook echt niet droog”, vertelt Roderick Oudemans, de oprichter van dit event voor CliniClowns.

Op 22 september beklimmen fietsers en wandelaar opnieuw de Mont Ventoux voor CliniClowns. Het is een unieke tocht, aldus Oudemans, die het event samen met CliniClowns organiseert. “Het speciale aan dit event is dat het niet te groot is, waardoor het voelt alsof we het echt samen doen. Ik verwacht dat ongeveer 15% lopend gaat en de rest op de fiets. We staan gezamenlijk op één camping in luxe stacaravans en het inschrijfgeld, van 275 euro, is kostendekkend. Ook het minimale bedrag aan donaties dat we van deelnemers vragen is niet heel hoog. Zo blijft het laagdrempelig. De wandelaars starten eerst, zodat ze onderweg een mooie rits aan fietsers voorbij zien komen, en de dag wordt feestelijk afgesloten met een uitgebreide BBQ en cheque uitreiking.”

De Mont Ventoux is 1912 hoog. “Het is best een zware berg”, vertelt Oudemans die de tocht zelf al meer dan eens fietste. “Elke keer denk ik weer ‘waar begin ik aan’. Maar zodra ik de top haal en iedereen naar huis zie appen of de fiets omhoog zie houden, dan weet ik waar ik het voor doe. Het is heel emotioneel. Dat we samen met de deelnemers zo’n prestatie kunnen leveren voor het goede doel is heel gaaf.”

"Zodra ik de top haal en iedereen naar huis zie appen of de fiets omhoog zie houden, weet ik waar ik het voor doe."

De berg mag misschien uitdagend zijn, maar een gemiddelde wandelaar kan de tocht prima lopen. “Wandelaars kunnen onderweg wat vaker uitrusten.” Deelnemers die per fiets gaan, adviseert Oudemans minimaal 1500 kilometer voor het event te rijden. Er worden trainingsdagen verzorgd. "Voor de deelnemers plannen we twee verzorgde trainingsdagen. De data daarvan worden binnenkort bekend.”

Wil je ook mee naar dit unieke event en een ervaring opdoen om nooit te vergeten? Meld je dan nu aan!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Start een goede doelen actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten.

Laat zieke kinderen weer kind zijn

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?