×

Gluren mag niet van de juf

“Hey, zat jij ook niet in dat schooltje?” vraagt CliniClown Polleke aan Romy. Het meisje knikt. Clown Piek kijkt met grote ogen naar Polleke. “Ohhh, hoe weet je dat? We mogen helemaal niet naar binnen gluren van de juf!”
 

Romy is acht jaar en is in het ziekenhuis vanwege haar moeilijk behandelbare astma. De dag zit vol afspraken. Het begint met allerlei onderzoeken en gesprekken. Het meisje moet zelfs haar bloed laten prikken. Om twaalf uur heeft ze een kleine pauze waarin ze even kan eten, zodat ze om twee uur nog snel naar een gesprek kan. Daarna mag Romy naar het schooltje in het ziekenhuis.

Eenmaal terug op haar kamer vertelt Romy enthousiast over de clowns. “Ik heb ze gezien, terwijl ik in het schooltje was”, vertelt ze tegen haar moeder. Opgewonden gaat ze op haar bed zitten. Zullen de clowns straks ook nog langs haar kamertje komen?

De juf, de gluurder en de leerling

Het meisje hoeft niet lang te wachten, al snel staan er in de deurpost twee clowns. Binnen no-time ontstaat er een rollenspel in de kamer. Romy wijst Polleke aan als juf. Piek mag de gluurder zijn. “En ik ben de leerling”,  stelt ze vast. De clowns knikken. Wat een goed plan.

“Van mij mag je wel gluren hoor”, zegt Romy tegen Piek, “maar de juf vindt dat niet goed.” Polleke knikt instemmend haar hoofd. “Laat ik het niet zien”, zegt ze streng. Piek haalt stoer haar schouders op. “Moet je maar eens opletten”, zegt ze en ze begint meteen door het raam te gluren.

“Oh, hoe durf je”, zegt Polleke boos. Romy schatert het uit. “Kom hier, jij stoute clown!” Clown Polleke probeert de deur te openen. Klemt de deur nou? Nee! Het is Piek die de deur stevig vasthoudt.

De goede ideeën van Romy

“Je moet de ramen inslaan”, zegt Romy stoer. Alweer een goed idee van Romy. Polleke begint meteen op het raam te beuken, maar het lijkt wel van beton. Ze komt er niet doorheen. “Anders kietel je haar? Dat werkt ook altijd goed.” Wat een goed idee, ze begint meteen met de uitvoering.

Piek, nog steeds aan de andere kant van de deur, giert het uit. “Stopstopstopstop!” Ook Romy begint hard te lachen. Het kietelen werkt wel. Piek heeft de deur losgelaten en zet het op een sprintje. “Ik ga je pakken”, zegt Polleke terwijl ze er achteraan rent.

Niet veel later komen de twee clowns terug. De juf heeft de gluurder te pakken gekregen. “Zonder jouw hulp was dat nooit gelukt, zegt Polleke. Romy straalt van trots.

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?