×

‘Haar focus lag bij ons spel, niet bij de dokter’

Emma is voor longfunctieonderzoek in De Kinderkliniek in Almere. Door clown Pula vliegt het doktersbezoek voorbij.

Kleine Emma staat onder controle, omdat ze achterblijft in groei en gewicht. Vandaag worden haar longen getest. Veilig bij mama Kathy op schoot blaast ze in het testapparaat. Als Pula voorzichtig naast haar gaat zitten, klemt ze haar popje stevig vast, met grote ogen volgt ze elke beweging.

“Emma is drie jaar. Ze is klein, maar dapper,” zegt haar moeder. “Ze is even afwachtend, maar gaat dan volledig op in het spel.” En ja hoor: het ijs breekt als Pula een veertje tevoorschijn haalt en meeblaast. Dat is leuk! Het spel gaat door na de blaastest. Pula drukt zachtjes op Emma’s neus. Toet!

Waar komt dat geluid vandaan? Als Pula haar ook een rode neus geeft, staat ze op. Ze schaterlacht. Pula: “Emma brak helemaal open. Haar focus lag bij ons spel en niet bij de dokter.”

Help mee, steun CliniClowns!

Laat zieke kinderen weer kind zijn

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de Neusflits

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Afleiding voor held Reyan

Terwijl hij wacht op zijn operatie die over een paar uur begint, krijgt Reyan bezoek van clowns Stip en Fido. Met een act over SuperReyan die een cape nodig heeft, weten ze de spanning bij Reyan wat te temperen.