×

'Heb jij Hans gezien?'

“Heb jij Hans gezien?” De clowns in de huiskamer zien en horen de mevrouw telkens weer de vraag herhalen. De mevrouw keert zich tot de CliniClowns en vraagt ook aan hen: "Hebben jullie Hans gezien?”  

“Heb jij Hans gezien?”, een mevrouw in een rolstoel loopt over de gang naar de huiskamer. “Jij dan, heb jij Hans gezien?” Aan iedereen die ze tegenkomt stelt ze dezelfde vraag. Verloren loopt ze door de gang. Ook in de huiskamer kijkt ze zoekend rond. Heeft dan echt niemand Hans gezien?

De clowns in de huiskamer zien en horen de mevrouw telkens weer de vraag herhalen. De mevrouw keert zich tot de clowns en vraagt ook aan hen: "Hebben jullie Hans gezien?”   Een verzorgende wil de mevrouw geruststellen en zegt: “Ja, Hans is net geweest.” Ze richt zich tot de clowns en verklaart: “Hans is haar zoon, ze doet net of ze die nog nooit gezien heeft."

Met haar trekzak gereed nadert CliniClown Olga de mevrouw, die inmiddels weer op de gang dwaalt. Olga begint te spelen en zingt over Hans. Ter plekke creëert ze een lied over Hans. Ze zingt dat Hans van de mevrouw houdt en zij van hem. De mevrouw luistert naar Olga’s woorden en ze ontspant. Ze voelt zich gehoord en dat vindt ze prachtig. De mevrouw vraagt niet langer om haar zoon, maar even weet ze gewoon: ‘Hans is mijn zoon, hij houdt van mij en ik van hem.’

Help mee, steun CliniClowns!

'Van een lastige situatie naar een mooi moment'

CliniClowns Hansje en Toos betreden een woonkamer. Daar treffen ze drie medewerkers van de zorginstelling, zittend naast een meneer met dementie. De drie medewerkers kennen de clowns nog niet.

'Wanneer hij de CliniClowns ziet, fleurt hij helemaal op'

‘Hij is altijd vrolijk als hij de CliniClowns ziet!’ vertelt de moeder van Olivier (2). Het complexe ziektebeeld van Olivier zorgt ervoor dat de familie regelmatig langs het ziekenhuis moet.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.