×

Heerlijke chaos vrolijkte Emir (6) helemaal op

“Wat is dat? Ik zie twee benen”, zegt clown Zussie. Samen met clown Tas hangt ze rond op de gang van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Tas loopt snel door. “Je ziet spoken. Ik zie niets, hoor.” Uit een van de kamers klinkt plots een giecheltje. Clown Zussie kijkt om de rand van het gordijn. “Tas! Hier is een jongetje!” Met een brede lach zit Emir (6) te wachten op de CliniClowns. Hè, hè, dat duurde lang!

De vrolijke Emir ligt in het ziekenhuis voor benauwdheid. Hij heeft last van een hevige vorm van astma. Met zijn stoere dinosaurusshirt kijkt hij vol verwachting naar CliniClowns Tas en Zussie. Terwijl Zussie dichterbij komt, blijft Tas op een afstandje kijken. Clown Tas krijgt de kriebels van de dino’s en begint zelfs te bibberen.

Plots beweegt er iets in zijn rode tas. “Wat is dat nou weer?”, vraagt Zussie. Tas schrikt: hij is Eekie helemaal vergeten. Het knuffelratje is ontzettend panisch voor dinosaurussen. Hysterisch hangt Eekie aan de mouw van clown Tas. Emir kijkt nieuwsgierig toe als het beestje onverwacht in de nek van Tas springt. “Eekie is bang voor je shirt”, legt Tas vlug uit.

Er ontstaat een mooi spel waarbij het knuffelratje zo snel mogelijk weg wil bij de dino’s van Emir en alle kanten op kronkelt. Emir schatert het uit om de heerlijke chaos rond zijn bed. “Sorry Eekie, er zit niks anders op”, jammert Tas. Met een zwaai tikt hij Eekie tegen de muur. Zo. Die is stil. Eindelijk rust. “Zullen we maar eens opstappen, Zussie?” Emir blijft met een lach van oor tot oor achter met zijn dino’s.

Foto's: Alinda Roks

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze wilde bijna niet meer mee naar huis'

Vorig jaar werd bij Marleen (6) leukemie ontdekt. De CliniClowns helpen haar sindsdien door de vervelende momenten heen te komen. De uitnodiging voor het CliniClowns College was ook heel welkom. “Ze wilde alles meemaken, zien en ontdekken.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?