×

Het badeendje dat teveel gedronken had

CliniClown Waldo en Xem (3) zitten in de speelkamer van het ziekenhuis en luisteren aandachtig naar het klotsende geluid dat uit de buik van het badeendje van Waldo komt. “Volgens mij zit er water in”, zegt hij tegen de kleine Xem. “Ik denk dat hij teveel gedronken heeft.”
 

Waldo brengt het badeendje dichterbij zijn gezicht. Splash! Uit de buik van het eendje komt ineens allemaal water. “Ik wilde even zien of er een watertje in zat”, zegt Waldo met een sip gezicht, terwijl Xem schatert van plezier.

De driejarige Xem lag in het ziekenhuis omdat hij last had van hoge koorts en uitslag kreeg over zijn hele lijfje. “We dachten eerst aan de vijfde ziekte”, vertelt moeder Annerieke. “Maar in het ziekenhuis werd, na lang zoeken, geconstateerd dat het ging om een lymfeklierontsteking.”

Clown Waldo maakte hem weer aan het lachen

Omdat de oorzaak niet meteen gevonden kon worden, moest Xem eerst een week op de geïsoleerde kamer liggen. Dat was een week zonder clownsbezoek én zonder speelkamer. Toen na die week de juiste antibioticakuur kon worden gestart, mocht Xem naar de gewone kamer toe. “Ik vertelde hem dat er nu wel een CliniClown op bezoek kon komen. Xem was zo benieuwd, hij bleef maar in de gang op de uitkijk staan”, aldus Annerieke.

En daar kwam clown Waldo aan, op zwemvliezen én met een tas vol met badeendjes. Samen zaten ze in de speelkamer die badeendjes te bekijken. “Waldo maakte Xem voor het eerst in weken weer echt aan het lachen en dat vond ik zo mooi om te zien.”

“Het is heel ontroerend om hem, tussen alle onderzoeken door, zo blij en zorgeloos te zien”, zegt Annerieke. “Ik heb een aantal filmpjes gemaakt, omdat ik weet dat Xem dit moment graag terug zou willen zien.” En elke keer dat Xem de filmpjes ziet, moet hij weer lachen om clown Waldo en de klotsende buik van het badeendje.

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?