×

'Het geeft mij een goed gevoel dat ik kaarten mag maken voor zo'n goed doel'

In een tijd vol appjes, mails en smsjes is het een cadeautje wanneer er een wenskaartje door de brievenbus zoeft! Daarom heeft Kaartje2go nog meer verrassende verjaardagskaartjes, uitnodigingen en geboortekaartjes toegevoegd aan de CliniClowns kaartcollectie. Wij vroegen de ontwerpers van de wenskaartjes naar hun inspiratie.

Daphne de Haan en ​Imre van der Schaaf werken sinds anderhalf jaar bij Kaartje2go. De eerste kaartjes in de CliniClowns kaartcollectie werden door hen ontworpen en ook deze keer mochten ze weer aan de slag. 

Het zijn weer leuke kaartjes geworden! Hoe beginnen jullie met ontwerpen?

Daphne: “We zijn in het Design Team met 6 mensen, maar Imre en ik maken altijd de kaarten voor CliniClowns. We beginnen eerst met een kleine brainstormsessie; welke kaarten kunnen we aan het assortiment toevoegen en wat kunnen we maken? Tijdens het hele proces overleggen we veel. Ook kijken we zo nu en dan bij elkaar en soms krijgen we spontaan weer inspiratie voor een nieuwe kaart."

Wat was de inspiratie voor deze kaartjes?

Daphne: "We kijken altijd naar de trends, naar wat nu helemaal in is. En belangrijker nog, naar wat onze doelgroep aanspreekt. Want we kunnen wel super hippe kaarten ontwerpen maar als dat niet aanspreekt, vinden de klanten niet de juiste kaart. Verder kijk ik veel op Pinterest en Instagram. Daar haal ik ook zo veel inspiratie uit!"

Hoe gaan jullie te werk?

Imre: "Ik zoek eerst naar passend beeld en ga dan in een tekenprogramma op de computer aan het werk. Ik let veel op kleurgebruik en natuurlijk vooral ook op vrolijkheid en plezier."

Daphne: "En ik vraag me af: missen we nog iets specifieks? Daarna ga ik schetsen. Soms op papier en soms heb ik al een idee in m’n hoofd en begin ik direct op de computer. De ene keer gaat het snel, een andere keer doe ik langer over een kaartje omdat het een lastiger ontwerp is. Ik maak de kaart af in de kaartmaker voor designers. Hierin kan ik teksten toevoegen en bepalen welke teksten de klant zelf kan veranderen. Wanneer ik helemaal tevreden ben kan de kaart online en kunnen klanten hem bestellen!"

Hoe vonden jullie het om de kaartjes voor CliniClowns te maken?

Daphne: "Het is altijd erg leuk om CliniClowns kaarten te maken. Ik vind het een mooi idee dat CliniClowns er voor zo velen is. Ik heb vroeger zelf (gelukkig) nooit in het ziekenhuis gelegen dus ik kan zo’n ervaring niet beschrijven, maar ik geloof voor 100% dat het werk van de clowns zieke kinderen een gelukkig gevoel kan geven!"

Imre: "Het geeft mij een goed gevoel dat ik kaarten mag maken voor zo'n goed doel dat zieke kinderen helpt!"

> Bestel een leuk kaartje!

Bezorg je familie en vrienden een glimlach! Bestel een kaartje uit de CliniClowns collectie op de website van Kaartje2go. Van iedere verzonden kaart uit deze collectie ontvangt CliniClowns 30% van de opbrengsten.