×

‘Het is altijd lachen, gieren, brullen als Luca op de app zit’

Luca (14) hoeft zijn clownsvrienden niet te missen nu hij minder in het ziekenhuis is. Met de CliniClowns App zijn ze namelijk altijd dichtbij. Moeder Elly: “Hij leeft elke keer weer naar het videobellen met de CliniClowns toe.”

“Ik heb een heel leuk liedje”, vertelt Luca enthousiast tegen de clowns op het beeldscherm. CliniClowns Mast en Sjappoo wachten in spanning af. Snel pakt Luca zijn telefoon erbij en opent Spotify. Wanneer de eerste tonen van “Rock Around The Clock” klinken, begint Luca mee te zingen. Ook Mast en Sjappoo vinden dit een leuk liedje. “Kan jij beatboxen Luca?” Ja, dat kan hij wel. Op het ritme beginnen Luca en de clowns te dansen, beatboxen en zingen. “Lekker rock-‘n-rollen, daar hou ik van’’, roept Luca vrolijk.

Moeilijke tijden

Helaas is het ziekenhuis geen onbekend terrein voor Luca en zijn ouders. Vroeger lag hij gemiddeld vijf keer per jaar in het ziekenhuis. Luca heeft het Williams Syndroom. Dit zorgt ervoor dat hij een verhoogde kans op diverse complicaties heeft. Toen Luca vijf jaar was, werd er CGD bij hem geconstateerd. Bij deze ziekte zijn de witte bloedcellen niet in staat om zelf bacteriën en schimmels af te breken. Hiervoor kreeg hij in 2010 een stamceltransplantatie. Tijdens deze moeilijke tijden waren de CliniClowns er vaak om Luca ontspanning te bieden en hem te laten lachen. “Als we Luca weer zien lachen, ontspannen we zelf ook”, lacht Elly.
 
Nu heeft Luca een vernauwde slokdarm. “Hij hield niks binnen en we zagen hem achteruit hollen. We waren al blij als hij een broodje en een paar hapjes warm eten binnenhield op een dag”, vertelt Elly. Gelukkig gaat het inmiddels beter, langzaam begint Luca bij te komen van zijn voedingstekort en sinds kort gaat hij drie dagen per week naar school.

Lachen, gieren, brullen met de CliniClowns App

“Nu we vaak thuis zijn, is de CliniClowns App een uitkomst. Luca vindt de clowns te gek. Het liefst videobelt hij meerdere keren per dag. Het is altijd lachen, gieren, brullen wanneer hij op de app zit.”
 
Luca is veel thuis en valt vooral onder de zorg van zijn ouders. “Wanneer hij aan het videobellen is met de CliniClowns, heeft hij een momentje voor zichzelf. Zo kan je zelf ook even ontspannen. Ik vind het fijn om te zien dat hij zijn eigen ding kan doen, zelf contact kan maken met de clowns en daar zo van geniet. Het brengt ons geluk.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?