×

‘Het is fijn om terug te denken aan Floors plezier'

Bij de kleine Floor* werd in april 2016 een hersentumor geconstateerd. Vanaf dat moment is zij niet meer weggeweest uit het ziekenhuis. Tijdens deze donkere weken, tot haar overlijden een maand later, brachten de CliniClowns Floor en haar gezin momenten van verlichting. “Een moment met de CliniClowns, hoe kort ook, brak de dag en was een welkome afleiding”, vertelt vader Bram.

Bram blikt terug: het is 2016 en Floor ligt al een tijdje in het ziekenhuis. Wanneer er voorzichtig twee CliniClowns verschijnen, herkent Floor ze gelijk. De clowns begroeten Floor vrolijk: “Hoi Floor”, jubelt clown Fiep. “Hoooi”, reageert Floor opgetogen. De ukelele van de clown vult de kamer met vrolijke melodieën en Floor steekt haar armpjes uit. CliniClown Fiep grijpt haar kans en danst met Floor terwijl de clowns een liedje zingen. 

Donkere weken

Ondanks de nier problemen van Floor, dachten haar ouders en artsen dat het goed met haar ging in 2015. Tot alles omsloeg. De kleine Floor begon onder andere slechter te lopen en te braken. “Ze dachten dat het gerelateerd was aan haar slechte nierfunctie”, vertelt vader Bram. “Ongeveer een jaar later was de situatie zo heftig geworden dat wij per direct naar Maastricht zijn gegaan. Hier werd diezelfde avond geconstateerd dat Floor een forse tumor in haar hersenen had zitten. Vanaf dat moment is zij niet meer weggeweest uit het ziekenhuis.”

De magie van CliniClowns

"Een moment met de CliniClowns brak de dag"

“De dagen in het ziekenhuis konden erg lang zijn.” Om de situatie van Floor onder controle te houden werd haar geadviseerd zoveel mogelijk in haar bed te blijven liggen. “Hierdoor kon zij niet spelen en konden wij weinig met haar doen. Een moment met de CliniClowns, hoe kort ook, brak de dag en was echt een welkome afleiding.”
 
De clowns bleken ware geluksmomentjes te brengen. “Ze speelden perfect in op haar en haar belevingswereld. Tijdens het eerste bezoek namen ze gepaste afstand. Vervolgens kwamen ze stapsgewijs dichterbij tot het moment dat Floor zelf met ze wilde dansen”, vertelt Bram met een lach op zijn gezicht. “De bezoeken van CliniClowns waren magisch.”

Waardevolle herinnering

De momenten die Floor met de clowns beleefde zijn waardevolle herinneringen voor haar ouders. “Het is fijn om terug te denken aan de momenten dat Floor plezier had”, aldus Bram. “Ik ben blij dat ik deze video heb gemaakt, het was een prachtig moment.”
 

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?