×

‘Het is nog net geen feestje’

Melissa (6) heeft net buisjes in haar oren gekregen. In Meander Medisch Centrum in Amersfoort wordt ze opgevrolijkt door twee CliniClowns op die op een missie zijn.

CliniClowns Plip en Silly drukken hun neuzen plat tegen het raam van de ziekenkamer. Melissa zit daarbinnen op bed een boterham met hageltjes op te peuzelen. Hagelslag! De clowns zijn daar gek op. “Kom op, Plip, naar binnen!” “Maar hoe? Er is alleen een rare deur.”

Melissa is pas net terug van haar ingreep, maar er trekt meteen een lach over haar gezicht. “Ze is dol op de clowns”, zegt moeder Carolina. Plip en Silly zijn dus welkom. “Die schuifdeur door”, wijst Melissa. “Aha, er doorheen!” Plip neemt een aanloop. Boink! Zijn hoofd knalt tegen de deur. “Die deur is dicht, dat zie je toch?”, grijnst Melissa. “Je moet hem eerst opendoen. Schuiven.”

​Hèhè, dat helpt. De deur gaat open. En schuiven, dat kunnen clowns ook! Over de grond, als twee soldaten op missie. Missie Hagelslag. Plip en Silly tijgeren zachtjes naar Melissa’s bed. “Jullie krijgen mijn hagelslag niet, hoor”, giechelt zij opeens. Snel neemt ze de allerlaatste hap van die overheerlijke boterham. Op!

​Plip pikt wat achtergebleven hageltjes van het bord. Hij smakt en slurpt. “Lekker! Maar zo weinig.” Beteuterd druipen Plip en Silly af. Melissa straalt en zwaait. Dagdag! “Dit bezoekje maakt alles zoveel prettiger”, lacht haar moeder. “Het viel me op dat de clowns heel goed opletten hoe de kinderen reageren en wat ze zeggen. Daar spelen ze dan zo goed op in. Iets akeligs als een ziekenhuisbezoek wordt een leuk spel. Het is nog net geen feestje.”

Help mee, steun CliniClowns!

'Toen ze eenmaal binnen was zag ik haar ontspannen'

De 11-jarige Wendy heeft hyper mobiliteit en een chronische darmziekte. In het CliniClowns College mag ze even alles vergeten en geniet ze van de extra gezonde pannenkoeken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

‘Webcammen met de clowns vanaf de camping’

Damian van der Schaft (13 jaar) is al jaren heel actief bij de online activiteiten van CliniClowns. Online is hij beter bekend als Drobot en hij kan vaak niet wachten tot hij weer online mag. Zelfs op de camping in België zocht hij contact met CliniClown Dikkie.