×

‘Het moet voor bezoekers leuk zijn om de website te gebruiken’

Net als ieder jaar kan het Nederlandse publiek weer stemmen op zijn favoriete website. Voor het zesde jaar op een rij is onze website genomineerd in de categorie ‘Goede Doelen’. Cheyenne Crucq, Coördinator online communicatie, legt uit wat zij doet om ervoor te zorgen dat wij deze mooie award verdienen.

Cheyenne werkt al meer dan vijf jaar bij CliniClowns en is onder andere verantwoordelijk voor de website. “Werken bij CliniClowns sprak mij altijd al aan, het is zo’n vrolijk en positief goed doel!” De dynamiek en het enthousiasme van de clowns zijn volgens haar duidelijk merkbaar, ook op kantoor. “Het bruist en borrelt hier altijd. Vooral als de clowns repeteren is het dolle boel.”

Continu innoveren

"We zijn altijd aan het kijken naar manieren om onze bezoekers binnen enkele muiskliks te helpen aan de informatie die ze zoeken."

Volgens Cheyenne is het erg belangrijk dat de website goed aansluit op de behoeften van bezoekers. “We zijn altijd aan het kijken naar manieren om onze bezoekers binnen enkele muiskliks te helpen aan de informatie die ze zoeken.” Zo bestaat er sinds kort een pagina waarop je kunt zien wie er voor CliniClowns in actie komt. “Heel veel mensen denken dat we alleen in het ziekenhuis actief zijn, maar we doen dus veel meer dan dat!”

Maar een goede website is natuurlijk meer dan informatief: “Het moet voor bezoekers leuk zijn om de website te gebruiken.” Op CliniClowns.nl zijn daarom ook verhalen, video's en soms quizjes te vinden.

Tipje van de sluier

Over één van de projecten is Cheyenne het meest enthousiast. Daar vertelt ze graag iets meer over. Ze heeft een groot actieplatform gemaakt, dat afgelopen jaar online is gekomen. “Daarmee willen we actievoerders voor CliniClowns een eigen podium geven.” Zo krijgen bezoekers direct een beeld van wat wij doen en wat anderen doen. “Transparantie, openheid en positiviteit richting iedereen die ons steunt is daarbij erg belangrijk voor ons.”

Je kunt tot en met 26 oktober stemmen op de Beste Website van het Jaar en daarmee maak je kans op prijzen die de organisatie van de verkiezing weggeeft! Zoals 1 x een Sonos Play:5 en 5 x een Bol.com cadeaubon ter waarde van 100 euro. Dus win win, toch?