×

'Hier heb ik echt geen zin in'

“Lopen jullie nog even mee naar boven naar mevrouw?”, vraagt een begeleidster in een zorginstelling. “Zij heeft namelijk echt geen zin, ze is zo chagrijnig.” Daar weten Brenda Pronker, ook wel bekend als CliniClown Olga, en haar collega wel raad mee! 

“Lopen jullie nog even mee naar boven naar mevrouw?”, vraagt een begeleidster in een zorginstelling aan CliniClown Olga en haar collega. “Zij heeft namelijk echt geen zin, ze is zo chagrijnig.”
Natuurlijk gaan de clowns mee. Al bij binnenkomst zien ze dat de begeleidster niet overdreven heeft. “Oh nee! Hier heb ik helemáál geen zin in”, roept de mevrouw uit.

“Nou, uh, ja, het is ook niks vandaag, inderdaad een rotdag”, zegt CliniClowns Olga tegen haar collega. “Hou maar op, ga maar weg!”, zegt de mevrouw met verheven stem, “ik heb pijn in mijn buik en geen postzegels meer".

De clowns nemen haar chagrijnigheid over en maken dat groter. “Ja, getverdemme!”, roept de ene clown, waarop Olga weer zingt: “Ik heb er helemáál geen zin in!” De mevrouw heeft er nog steeds weinig zin in. De clowns maken de chagrijnigheid van de mevrouw nog groter. “Pfoeh, dat haar van jou, dat ziet er niet uit!”, zegt de ene clown tegen de andere. Boos roept de ander terug: “Nou die schoenen van jou, heb je die nog steeds aan?” “Bleegh, getverdemme!”, zeggen ze beiden. Ineens horen zij daar de mevrouw: ‘Bleeegh, getverdemme’. De mevrouw doet mee met het lied, scheldt en roept. Ze gebruikt haar norsheid in het lied. Zo gaan de clowns en de mevrouw een tijdje door. De mevrouw is helemaal meegenomen in het spel, en heeft uiteindelijk ontzettend veel plezier.

Help mee, steun CliniClowns!

'Ver weg, maar even dichtbij'

Een man, kromgegroeid en voorovergebogen, zit in een stoel. Hij is al in een ver stadium van dementie en het lijkt alsof hij weinig contact maakt. CliniClown Hansje loopt naar hem toe.

Meld je aan voor de neusflits!

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen en demente ouderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?