×

'Hij kon het niet laten om mee te spelen'

De 5-jarige Stan wordt geopereerd aan een liesbreuk. Tijdens het wachten, nemen Stans zenuwen steeds meer toe. Gelukkig kunnen CliniClowns Nop en Neel Stan afleiding en geruststelling bieden, waardoor alles soepel verloopt op weg naar de operatiekamer.  

 

Stan wacht samen met zijn vader op het ziekenhuisbed. De verpleegkundige kan hem nu ieder moment ophalen voor zijn operatie. De spanning wordt hem al snel te veel als hij zijn operatieschort aan krijgt. Maar juist op dat moment klinkt er muziek vanuit de gang.
Clowns Nop en Neel komen opgetogen met hun instrumenten de hoek van de ziekenhuisgang om. Stan is direct afgeleid en bekijkt het tafereel vol verwondering van een afstand. Al spelend komen Nop en Neel steeds dichterbij.

“De dagchirurgie is altijd een bijzondere plek om te spelen. We maken vaak muziek en gebruiken dan een vork bij ons triangelspel. Het ligt voor ieder kind vrij om al dan niet op ons te reageren. Door daar de tijd voor te nemen en het met volle en eerlijke overtuiging te doen, maakt dat Stan het niet kan laten om mee te spelen: ‘Maar dat is een vork!’.  Voor ons als clowns is het dan een cadeautje om voor Stan het spel persoonlijker te maken”, vertellen Mirjam en Annelie, alias CliniClowns Nop en Neel.
 

De moeder van Stan vertelt achteraf enthousiast over de ontmoeting met de CliniClowns: “Doordat Nop en Neel de tijd namen om steeds dichterbij te komen, kreeg Stan de ruimte om te schakelen en had hij uiteindelijk de grootste lol. Na het bezoek van de clowns was hij weer rustig en verliep alles heel soepel op weg naar de operatiekamer. Als ouders was het fijn om Stan in die nare situatie weer te zien lachen. Het was niet alleen een ontspannen moment voor hem, maar ook zeker voor ons als ouders.”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?