×

‘Hij wilde zelfs in het ziekenhuis blijven’

Eerste Kerstdag verliep voor de familie Westdorp heel anders dan gepland. Door een ongelukkige val van de driejarige Levi  was een bezoekje aan het ziekenhuis onvermijdelijk. Ondanks deze pech ontdekte Levi daar iets leuks: de CliniClownskoffer.  

Terwijl de familie binnen zit te eten, spelen de kinderen lekker buiten. Tijdens het spelen valt de kleine Levi van de glijbaan, met zijn hoofdje op de straat. Het ziet er ernstig uit dus haasten ouders Eric en Cortrij zich met Levi naar het ziekenhuis. Daar moet hij een nachtje blijven, zodat de neuroloog hem in de gaten kan houden. “Terwijl onze familie bij ons thuis aan het kerstdiner zat, zaten mijn vrouw en ik aan het kerstdiner op de kinderafdeling”, vertelt vader Eric.

Op ontdekkingstocht

Als Levi een beetje bijkomt van de schrik gaat hij voorzichtig op ontdekkingstocht. Dan komt hij de CliniClownskoffer tegen die op de gang van het Flevoziekenhuis staat. Nieuwsgierig maakt hij de laatjes en deurtjes open. Hij vindt allerlei gekke voorwerpen, er klinken vreemde geluiden en vrolijke muziekjes.

“Hij leefde weer op”, vertelt vader Eric. “Hij was helemaal om en wilde zelfs graag in het ziekenhuis blijven. Met die koffer wilde hij altijd wel spelen!”

"Zijn blijheid en geluk gaf ons vertrouwen dat het weer goed zou komen.”

Eric en Cortrij weten zeker dat de koffer Levi heeft geholpen om over de schrik heen te komen. “En dat hielp ons als ouders ook. Zijn blijheid en geluk gaf ons vertrouwen dat het weer goed zou komen.” 

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Het werk van de CliniClown gaat voorbij de lach'

CliniClown Charlotte Langemeijer moet vaak uitleggen dat haar werk zoveel meer omvat dan vrolijke momentjes voor zieke kinderen verzorgen. “De lach is niet ons enige doel.”

‘Het moet voor bezoekers leuk zijn om de website te gebruiken’

Voor het vijfde jaar op een rij is ook onze website genomineerd voor Beste Website van het Jaar. Cheyenne Crucq, Coördinator online communicatie, legt uit waarom.