×

'Hij wist dat het zijn dag was toen hij de tent zag'

David is al jaren groot fan van Circus CliniClowns. Hij kijkt de DVD maar al te graag en geniet van alle liedjes. Nu was het eindelijk weer eens tijd om écht bij het Circus langs te gaan, waar hij lekker zijn gang kon gaan. “Hij wist dat het zijn dag was toen hij de tent zag”, vertelt moeder Petra.

Samen met papa, mama en broertje Noah gaat David de bus in. Op naar een dag vol positiviteit en onbezorgd genieten! Ze komen het terrein op en al snel worden ze omringd door de magische sfeer van Circus CliniClowns. “De herkenning was duidelijk zichtbaar bij hem en wat vond hij het fijn om de tent weer te zien!” 

Eenmaal binnen wordt David stil. Hij moet toch een beetje wennen. “Maar toen kwam er een clown bij hem staan. Hij maakte een leuk praatje en brak direct het ijs.” Al snel ontspant David en is zijn enthousiasme helemaal terug. “Hij greep de clown bij zijn jasje en liet hem een paar minuten niet meer los”, vertelt moeder Petra later lachend. 

David is zwaar lichamelijk beperkt en kan niet praten. Op zijn eigen manier weet hij toch altijd duidelijk te maken wat hij wil, met zijn houding en geluiden. Al sinds 2013 is David groot fan van Circus CliniClowns. Thuis kijkt hij vaak naar de DVD en geniet hij van de vrolijke liedjes. Maar als hij echt bij het Circus langsgaat, kan hij bijna niet stilzitten van blijdschap. 

"Heerlijk om hem te zien stralen omdat hij gewoon lekker zijn gang mag gaan.”

In de tent gaat hij samen met zijn ouders en broertje Noah op een magisch avontuur. Ieder stuk van de voorstelling beleeft hij volop, al is zijn favoriete onderdeel misschien toch de wasserij. Hier staat een groot bad vol blauwe ballen te wachten, het lijkt net een grote wasteil vol schuim en bellen. David krijgt een teiltje op zijn rolstoelblad en heeft de grootste lol. “De ballen vlogen alle kanten op! Echt heerlijk om hem te zien stralen omdat hij gewoon lekker zijn gang mag gaan.” Als in de grote teil een laken wordt gewassen, kan David zich niet meer inhouden. “Hij gilde het uit van de pret, wat een plezier!”

Moe maar voldaan stapt het gezin aan het einde van de dag de bus in. “De passie en gedrevenheid van de medewerkers was zo sterk. Die persoonlijke aandacht voor David was echt mooi om te zien.”
 

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Muziek opent harten'

Niet alleen in Nederland brengen de CliniClowns afleiding en plezier. Ook in het buitenland brengen medische clowns lichte momentjes. Vandaag een kijkje op Curaçao.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?