×

Op de CliniClowns App voelt Abel zich echt gezien

Abel is een lieve, rustige jongen van 10 jaar oud die door zijn autisme en een motorische stoornis bijna nooit naar school kan. Op deze dagen zorgen de CliniClowns via de CliniClowns App voor een moment van ontspanning en afleiding.

Met de CliniClowns App kunnen zieke en gehandicapte kinderen direct contact hebben met de CliniClowns vanuit hun eigen huis. Op hun mobiel of tablet. Zo kunnen ze videobellen met de clowns, interactieve liveshows en filmpjes bekijken en berichten sturen naar hun vrienden. Moeder Patricia: “De CliniClowns App is zonder twijfel een verrijking in ons leven”.

Webcammen met de clowns

Abel checkt elke dag de agenda in de app. “Hij wil precies weten op welke tijden hij kan webcammen met de clowns”, vertelt Patricia. Tijdens het webcammen vertellen de CliniClowns en Abel elkaar moppen, ze maken grapjes en laten elkaar goocheltrucs zien. “Als er twee clowns online zijn, neemt de één Abel mee in zijn spel om de ander te foppen. Dan voelt Abel zich echt gezien.”

Patricia hoorde van de App nadat ze met Abel het CliniClowns College bezocht. “Het College was een geweldige ervaring. De verwondering en het enthousiasme van Abel waren onvergetelijk.” Dat het contact met de clowns daarna niet ophield, was een grote verrassing. “Helemaal toen clown Choco, Abels lievelingsclown, aanwezig bleek te zijn op de app”, vertelt Patricia. “Het is prachtig om de interactie tussen Abel en clown Choco te zien. Ik ben de CliniClowns dankbaar voor elk moment.

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

‘Pim mag zijn wie hij is bij de CliniClowns’

De 11-jarige Pim heeft de CliniClowns al vaak ontmoet: in het ziekenhuis, het revalidatiecentrum, Circus CliniClowns en zelfs op school. De bezoekjes van de clowns vervelen hem nooit.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?