×

'Ik heb zoveel goede indrukken opgedaan vandaag'

Natalie Heemskerk schrijft een weblog over koken en is moeder van vier kinderen. Dertien jaar geleden ontmoette ze de CliniClowns en besloot ze donateur te worden. Toen we haar vroegen of ze iets lekkers wilde koken in het CliniClowns College was ze meteen enthousiast. Natalie: “Ik vond het emotioneel om te zien wat het met die kinderen doet. Ze fleurden weer even helemaal op.”

Vrolijk staat ze in de keuken van het College achter twee koekenpannen. Ze heeft al een rits aan pannenkoeken gebakken, die de kinderen gretig hebben opgegeten. Het zijn speciale pannenkoeken voor deze dag, want ze zijn extra gezond. “Ik wilde rekening houden met eventuele allergieën en de pannenkoeken daarom zo maken dat iedereen ze kan eten”, vertelt ze. “Ze zijn daarom zonder koemelk gemaakt en van speltmeel. Ze waren allemaal op, dat is een groot compliment!”

Dertien jaar geleden ontmoette Natalie de CliniClowns voor het eerst. Natalie: “Mijn dochter was 3 jaar oud en had uitdrogingsverschijnselen. In het ziekenhuis zagen we de clowns voorbij komen. Mijn dochter fleurde meteen op, ze vond de clowns zo leuk. Ik zag toen ook hoe de kinderen die echt heel erg ziek waren weer gingen stralen. Ze vergaten even dat ze ziek waren en dat had effect op het hele gezin. Niet veel later besloot ik donateur te worden.”

"Het meisje in de ochtend kon niet praten, maar ik zag haar stralen. Dat is heerlijk om te zien."

Natalie wist niet dat CliniClowns ook een College heeft waar zieke kinderen op bezoek komen. “Ik had dan ook geen verwachting van tevoren”, vertelt ze verder. “Maar het was ongelooflijk! Ik heb zoveel goede indrukken opgedaan vandaag. De kinderen moesten schateren van het lachen. Het meisje in de ochtend kon niet praten, maar ik zag haar stralen. Dat is heerlijk om te zien. Door de clowns vergeet een kind even dat hij ziek is. Dat zag ik vandaag ook in het CliniClowns College.”

“Ik zag pas nog staan ‘lachen maakt gezond’. En dat is ook zo. Ziek zijn is gewoon heel naar, maar door het spel van de clowns mag het opeens ook even leuk zijn. De angst voor het ziek zijn, wordt meteen minder. Ik wil me met een goed doel kunnen identificeren, dan heeft het waarde voor me. Voor mij is de lach van een kind goud waard.”

Recept

Wil je zelf ook zulke lekkere pannenkoeken maken als die van Natalie? Ze deelde met ons de ingrediënten. Veel kookplezier!

Speltpannenkoeken:
250 gr speltmeel
500 ml plantaardige melk (zoals rijstmelk)
2 eieren
en een beetje zout
optie: 1 zakje vanille suiker

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Start een goede doelen actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten!