×

'Ik weet het niet meer'

CliniClowns Olga en Jaja komen eens in de zes weken op dezelfde huiskamer. Een mevrouw daar vindt de clowns altijd erg leuk. Op een dag als Olga en Jaja weer deze huiskamer binnen stappen, is de mevrouw er niet.

De mevrouw is aan het wandelen met haar dochter. Jaja en Olga zijn midden in hun spel, als de mevrouw weer binnen komt. Samen met haar dochter loopt zij de kamer in. De dochter raakt direct in gesprek met een verzorgster. De mevrouw zelf ziet er verward uit. Gelukkig zien de clowns dat zij het allemaal even niet meer weet.

Verward

“Ik weet het niet meer”, zegt de mevrouw dan ook. “Waar ben ik nou? Wat is dit nou? Ik weet het niet meer…” De dochter antwoordt: “Nou ma, je moet gewoon je jas uit doen, dan maak ik thee voor je.” Zo gezegd, zo gedaan. De dochter ‘plant’ de mevrouw op de bank en loopt naar de keuken. De vele handelingen maken de mevrouw nog wat verwarder en ze blijft herhalen dat zij het niet meer weet. De CliniClowns lijkt ze niet te zien. De clowns kijken elkaar aan en lopen naar de mevrouw toe.

Ik weet het soms ook niet

​“Ik weet het ook niet meer”, zegt CliniClown Olga tegen Jaja terwijl ze haar trekzak erbij pakt. Na de eerste tonen gespeeld te hebben zegt Jaja: “Neuu, ik weet het soms ook niet meer.” En zo begint het spel. Met Olga’s trekzak en de woorden van de mevrouw ontstaat er een lied. Het lied klinkt als een wals. Zoals een baby in slaap wordt gewiegd, wil je op dit lied ook mee-wiegen. Alleen maar rustig mee-wiegen. 

Terwijl de clowns het lied spelen en zingen, zien ze de mevrouw ontspannen. Ze wordt rustig, laat haar verwarring gaan en wiegt mee op de melodie van het lied.

Help mee, steun CliniClowns!

'Bruisende energie in een broos lichaam'

Op een afdeling in een zorginstelling in Groningen woont een mevrouw. Een grote dame met een pruik. Bij deze zorginstelling komen CliniClowns regelmatig op bezoek.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

'De CliniClowns waren voor ons het ziekenhuis geworden'

Na een moedige maar oneerlijke strijd tegen kinderkanker overleed Daan in juli 2016 op 14-jarige leeftijd. Voor zijn moeder, Bertine van de Poll, zijn de momenten die Daan beleefde met de CliniClowns warme herinneringen.