×

'Ik wilde kaarten maken die ook voor kinderen leuk zijn' .

De kerst is in aantocht! Daarom heeft Kaartje2go een nieuwe, verrassende kerstkaartencollectie gemaakt voor CliniClowns. Wij vroegen Irma Ruifrok en Wilma Wolf, de ontwerpers van de kerstkaartjes, naar hun inspiratie.

Het is weer leuke kerstcollectie geworden! Waar halen jullie inspiratie vandaan?

Irma: “Mijn dochter van 6 jaar oud heeft altijd ‘tips’ voor me voor wat ik zou kunnen maken. En ik heb schetsboekjes vol getekend met ideeën, dus als ik niks meer weet dan blader ik daar altijd in. Ik wilde een kerstkaart maken voor kinderen met een warme uitstraling. Zodoende kwam ik uit op een lieve kerstman omringd door lachende cadeautjes en koekjes. Ik kwam spontaan in de kerstsfeer en neuriede kerstliedjes terwijl ik de kaarten aan het maken was.” 

Wilma: “De rode neus natuurlijk! Prachtig om dit terug te laten komen in de kaart. En omdat CliniClowns voor kinderen is, wilde ik kaarten maken die ook voor kinderen leuk zijn om te ontvangen.”

Wat waren de leukste ontwerpen om aan te werken?

Irma: “Pff… moeilijke vraag, ik kan geen keuze maken hoor. De laatste die ik maak, is altijd de leukste, denk ik!”

Wilma: “Momenteel werk ik veel met een stipjes achtergrond. Van daaruit ga ik verder werken. De ene keer heb ik al een idee in mijn hoofd en een ander moment bedenk ik pas iets tijdens het maken zelf. Persoonlijk vind ik de panda-kaart erg leuk. Momenteel is de panda helemaal hip en het is dan extra leuk om er een kersttouch aan te geven”

Welk kaartje vinden je het leukst geworden?

Irma: “De kerstman van dit jaar vind ik zelf wel erg leuk geworden, dus hopelijk wordt dat een ‘bestseller’”.

Wilma: “Ook de kaart met het rendier is grappig! Eigenlijk maakt het mij niet uit welke het meest verstuurd wordt; zolang de ontvanger er maar blij mee is.”

Hoe vonden jullie het om de kaartjes voor CliniClowns te maken?

Wilma: “Ik heb altijd plezier bij het maken van kaarten. Maar een kaart maken voor een goed doel geeft wel iets speciaals. Het is altijd mooi om kinderen te helpen en blij te maken. Een lach op het gezicht van een kind… dat is onbetaalbaar!”

Irma: “Ik vind het ook een mooi doel. Daarom doneer ik graag de ontwerpen voor deze kerstkaartjes aan de Cliniclowns.”

> Bestel nu jouw kerstkaartjes

Bezorg je familie en vrienden een glimlach met Kerst! Bestel jouw kerstkaartjes nu met 10% op de website van Kaartje2go én steun daarmee CliniClowns. Voor iedere verzonden kaart uit deze collectie ontvangt CliniClowns een deel van de opbrengsten.

Gebruik actiecode CCKERST10 op de website van Kaartje2go.
 

Help mee, steun CliniClowns!

Afleiding voor held Reyan

Dagelijks zorgen tientallen CliniClowns door heel Nederland voor vele bijzondere momenten. Ze helpen kinderen even te ontsnappen aan de vaak pijnlijke of vervelende werkelijkheid.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Die neus is echt zijn ding'

Rik is 10 jaar en heeft het Downsyndroom. Hij kent de CliniClowns al langere tijd en is groot fan van de rode neus. In het CliniClowns College kon hij helemaal op zijn niveau genieten.