×

‘Ik zou elke dag wel bezoek van de CliniClowns willen hebben’

De dertienjarige Niko herstelt in het ziekenhuis van een zware miltoperatie. Fysiek en mentaal zit hij er even doorheen. De CliniClowns zijn voor hem een fijne afleiding.

"Het is hier saai", zegt Niko. "Ik ben heel moe van de operatie, dus slaap ik veel en verder kijk ik tv. Ik vind  het fijn dat de CliniClowns komen, want dan heb ik tenminste een beetje plezier."

Genafwijking

Clowns Fido en Stip kennen Niko al langer. Door een genafwijking heeft hij al vaker in het ziekenhuis gelegen voor ingrijpende medische ingrepen. Sinds deze opname, die nu een week duurt, is het de eerste keer dat de CliniClowns hem bezoeken. "Ik zou ze elke dag wel op bezoek willen", zucht Niko, "maar dat is nu een beetje te druk voor me."

Fantasie

Tijdens hun bezoekje geven de clowns Niko’s uilenknuffel een hoofdrol in hun spel. De uil, Niko’s steun en toeverlaat, blijkt een ei te hebben gelegd! Niko speelt het spel mee. Hij geniet van het fantasieverhaal. Hoe moe Niko ook is, vandaag kan hij even lachen.

Beter slapen

"Even niet ziek zijn en met je hoofd bij iets anders zijn, dat is zo belangrijk voor Niko", bevestigt zijn moeder Linda. "De clowns trekken hem mee in hun fantasiewereld. Ze goochelen wat of halen gewoon gekkigheid uit. Wat ze ook doen, ze spelen altijd perfect in op Niko’s behoefte op dat moment. Altijd zijn ze in staat om een glimlach op zijn gezicht te toveren. Die lach doet hem echt goed. Na een bezoek van de CliniClowns slaapt Niko altijd beter."

Luister mee met het bezoek van de CliniClowns aan Niko.

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de Neusflits

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Afleiding voor held Reyan

Terwijl hij wacht op zijn operatie die over een paar uur begint, krijgt Reyan bezoek van clowns Stip en Fido. Met een act over SuperReyan die een cape nodig heeft, weten ze de spanning bij Reyan wat te temperen.