×

'Ineens was hij heel erg open'

De 11-jarige Fionn ligt na een acute blindedarmoperatie in het Meander Medisch Centrum. Daar beleeft hij samen met CliniClowns Plip en Silly een groots muzikaal avontuur. Even denkt hij niet aan de pijn van de afgelopen dagen.

De clowns komen swingend Fionns kamer binnen. Zijn moeder, Floor, is even bang dat hij zichzelf te oud vindt voor clowns. “Hij is geen jongen die heel graag in de belangstelling staat.” Maar als clown Silly op haar ukelele begint te spelen, is Fionn direct geboeid.

Fionn is zelf ook muzikaal en vanuit zijn bed speelt hij samen met de clowns vette bluesdeunen. “Het is zo gezellig met de clowns, ze doen lekker gek”, vertelt hij terwijl hij enthousiast meeklapt met de klanken. Omdat hij het zo leuk heeft, besluit hij een filmpje van de clowns te maken. “We worden beroemd!”, grappen de clowns die gevleid in de camera van Fionns smartphone staren.

“De clowns spraken hem meteen op de goede manier aan, hij ging helemaal met ze mee. Het waren best heftige dagen geweest, zo’n moment haalt je daar even helemaal uit”, vertelt moeder Floor. En ook Yaosca Escobar-Van Schaik, pedagogisch medewerkster op de kinderafdeling ziet Fionn steeds vrolijker worden. “Hij is razend enthousiast over het bezoekje van de clowns. Ineens was hij heel erg open, alsof hij was losgemaakt door zijn ervaring met de clowns.”

Volgens Marieke van Nielen, clown Silly, was de muziek dé aanleiding voor dit mooie moment. “Contact maken gaat met muziek soms vanzelf,” vertelt ze vrolijk. Haar collega, clown Plip, knikt bevestigend. “De muziek neemt Fionn echt mee in ons spel.”

Help mee en geef voor kinderen zoals Fionn!