×

Isa haalt 2500 euro op voor CliniClowns: ‘Dit had ik echt nooit verwacht’

De 9-jarige Isa begon haar actie voor CliniClowns met een streefbedrag van 150 euro. Maar ze organiseerde haar wandeltocht zó goed, dat ze veel meer geld inzamelde.

“Ik heb er geen woorden voor. Dit had ik echt nooit verwacht!” Isa is nog steeds beduusd: ze wist maar liefst 2.500 euro in te zamelen voor CliniClowns. Ze organiseerde de wandeltocht ‘Lopen voor een Glimlach’ in haar woonplaats Krimpen aan de Lek, ook nog eens op een gelukkig zonnige aprilzaterdag. Wandelaars konden de hele dag vertrekken. 

Superidee

Isa pakte het voortvarend aan: ze hing posters op in het dorp, belde met de krant en regelde dat de plaatselijke supermarkt wandelaars sponsorde met een appel. Haar moeder regelde bovendien spulletjes om te verkopen op de dag van de wandeltocht. “Mijn tante verkocht er haar kleding. We hadden bovendien een kraampje met hamburgers en hotdogs”, vertelt Isa.  

Via de website van CliniClowns had ze al een actiepagina aangemaakt. Volgens Isa's moeder Sabine werkt die goed: “Toen we die doorstuurden via Facebook en Whatsapp kwamen er zoveel donaties binnen van vrienden en bekenden dat we het streefdoel al konden bijstellen. Op de dag zelf kwam er ook nog veel geld binnen uit de verkoop. Zo’n actie wordt steeds leuker als je ziet dat het werkt. Het maakt ons ook blij.” 

Rode neuzen

Als leerkracht in het speciaal onderwijs krijgt Sabine de CliniClowns jaarlijks op de groep. Isa zag de clowns als kleintje toen ze samen met Sabines school een show van het vroegere Circus Boemtata bezocht. Dat CliniClowns het actiedoel werd, is dus niet vreemd. “Ik wilde graag een vrolijk goed doel”, aldus Isa. Na het eerste contact met CliniClowns werd meteen een informatiepakket opgestuurd.” Sabine: “We kregen posters, rode neuzen, vlaggetjes en ballonnen. Plus nog tien Toet-knuffels voor de verkoop. Die waren razendsnel verkocht.”

Help jij mee zodat we nog meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier kunnen bezorgen?

Effect

Sabine kent het effect van het werk van CliniClowns. “Ik heb het Klein Zintuigen Orkest al een paar keer op mijn groep gehad. Ik heb kinderen met het Downsyndroom, autisme en aanverwante stoornissen in de klas. Tijdens het clownsbezoek zag ik kinderen met autisme die normaal amper uit hun schulp kruipen, opeens volop meedoen. Je kunt je ogen niet geloven als je kinderen die nooit lachen opeens ziet stralen en schateren. Prachtig.” 

Opbloeien

Zelf leerde Sabine ook van de CliniClowns. “Op momenten dat ik iets nodig heb van een kind probeer ik het zingend of met een grapje. En dan lukt het. Leuk om die speelsheid in je werk te kunnen gebruiken.” Wat Sabine betreft, mogen de CliniClowns veel vaker komen. “Ze brengen onze kinderen plezier en ontspanning. Zij bloeien op voor je ogen, ook kinderen waar moeilijk contact mee te krijgen is. Dat de CliniClowns hen zulke gouden momentjes kunnen bezorgen, vind ik razend knap. We zijn blij dat wij ze hiermee kunnen steunen.” 

Wil jij ook in actie komen voor CliniClowns? Bedenk je eigen actie of laat je inspireren! 

Help jij mee zodat we nog meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier kunnen bezorgen?