×

‘Jasper kende de clownsnamen allemaal’

Geen saaie groentesoep of romige tomatensoep, maar Jaspers speciale appelsapsoep: daar konden CliniClowns Bes en Mimus geen nee tegen zeggen. “Jasper verheugde zich echt op het clownsbezoek”, vertelt zijn moeder Janneke. In juli overleed de toen 3-jarige Jasper. Bij zijn crematie zamelden zijn ouders geld in voor CliniClowns. “Op deze manier konden we iets teruggeven.”

Net na zijn derde verjaardag werd Jasper ziek. Voor de behandeling van zijn leukemie lag hij 7 maanden lang bijna constant in het ziekenhuis. Elke week kwamen de CliniClowns bij hem langs. “Jasper kende alle namen van de clowns en had heel fijn contact met ze. Ze waren de deur nog niet uit of hij vroeg wanneer ze weer zouden komen.”

Zoals die ene keer dat Jasper appelsapsoep maakte, zittend op zijn bed in het ziekenhuis. “Met een glimlach van oor tot oor zat Jasper in zijn bed. Met bekertjes water en een plastic lepel kon hij enorm veel plezier hebben”, aldus moeder Janneke. “En natuurlijk moesten de clowns zijn soep proeven!”

'We wilden iets speciaals doen'

Helaas overleed Jasper aan een complicatie na een stamceltransplantatie. De mooie herinneringen aan de clownsbezoeken maakten dat Jaspers ouders Janneke en Teun besloten op bijzondere wijze geld in te zamelen voor CliniClowns. “We wilden iets speciaals doen”, vertelt Janneke. “Door geld te vragen in plaats van bloemen, kunnen we eraan bijdragen dat andere kinderen ook bezocht kunnen worden door CliniClowns.”

Tijdens de crematie haalden ze ruim tweeduizend euro op. Janneke: “We hebben hier €2307,18 van gemaakt, omdat Jasper op 23 juli overleed. Op die manier kunnen we hem nog een beetje eren. De herinneringen aan de clownsbezoekjes koesteren we echt.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?