×

Jayden (11) geniet van CliniClowns en komt in actie

Zóóóóóóó, dat is zwaar! Met een enorm dienblad loopt clown Nop de kamer van Jayden binnen. CliniClown Neel volgt, de handen dichtbij elkaar, want zij draagt een kleiner dienblad. De twee clowns komen speciaal voor Jayden een 'magische lunch' brengen. Jayden ligt in het ziekenhuis, wat al niet prettig is, maar hij mag vandaag ook nog eens niet eten. Wanneer zijn favoriete clowns binnenkomen, krullen zijn mondhoeken langzaam omhoog.

Boem! Clown Nop knalt met haar denkbeeldige enorme dienblad tegen de deurpost van Jaydens kamer. Neel is allang binnen met haar kleine dienbladje, maar hoe moet Nop nou naar binnen? Niet veel later verandert de kamer in een puinhoop. Nop wurmt zich de kamer in en gooit het hele dienblad zo bij Jayden op zijn bed. Jaydens lach is omgetoverd tot een brede grijns.
 
Jayden en zijn moeder Patricia denken met veel plezier terug aan de momenten dat de CliniClowns zijn dagen in het ziekenhuis leuker maakten. “De clowns zijn gewoon altijd heel erg leuk”, vertelt de nu 10-jarige Jayden. Hij heeft een longziekte en moet al vanaf zijn geboorte regelmatig voor medicijnen naar het ziekenhuis. Moeder Patricia: “Hij heeft de CliniClowns al heel vaak gezien en elke keer beleeft hij weer wat nieuws.”

Werkstuk en spreekbeurt

Jayden is zelfs zo enthousiast over de CliniClowns, dat hij een werkstuk over hem maakte. Maar daar bleef het niet bij. Een spreekbeurt en een rode neuzentraktatie volgden en inmiddels zamelt Jayden ook fanatiek geld in voor CliniClowns. Patricia: “We hebben spullen verkocht met Koningsdag én Jayden heeft samen met zijn zusje een flinke berg lege flessen verzameld.”
 
Inmiddels hebben ze €95,40 opgehaald. “Maar hij is nog niet klaar. Hij wil nog steeds samen met zijn zusje meer flessen inzamelen”, vertelt Patricia. En tussendoor genieten ze nog regelmatig van de filmpjes die hen herinneren aan de bezoekjes van de CliniClowns. Patricia besluit: “Jayden heeft er echt lol om.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?