×

‘Je komt met een lach en je gaat weg met een lach’

“Een heel leuke, ontspannen ervaring. Een moment waarop Yaslene gewoon lekker kon lachen.” Zo omschrijft moeder Marloes het bezoek van haar 8-jarige dochter Yaslene aan het CliniClowns College. Even kon Yaslene, die diabetes type 1 heeft, alles vergeten. “Nergens aan denken en alleen maar lol maken: het was fantastisch.”

Via Facebook werd Marloes gewezen op het CliniClowns College. Haar dochter Yaslene is elke dag bezig met wat ze eet en moet zichzelf meerdere keren per dag prikken en spuiten om haar diabetes onder controle te houden. “Dat ze daar elke dag mee bezig moet zijn, kan ze best vervelend vinden”, vertelt Marloes. “Het leuke uitstapje naar het College bracht afleiding voor Yaslene. Helemaal geweldig!”

In de keuken van het CliniClowns College beleefde Yaslene samen met haar ouders en jongere broertje Dylano de leukste dingen. “Kijken in de kastjes, laatjes openschuiven. Yaslene én Dylano hadden de grootste lol.” Yaslene’s zelfvertrouwen groeide ook in het museum, vertelt Marloes. 

“Normaal twijfelt Yaslene vaak of ze iets wel kan. De diabetes kan haar onzeker maken.” Maar doordat de clowns zo positief waren en zeiden dat ze iets goed deed, voelde Yaslene zich eventjes belangrijk. “Ze was trots op zichzelf. Zo leuk om te zien!”

Het hele gezin kijkt terug op een geslaagd uitje. Yaslene en Dylano denken nog vaak aan het bezoekje aan het College. “Ze bekijken filmpjes van CliniClowns op Facebook en maken tekeningen van de clowns”, vertelt Marloes. “Het College is prachtig. Je komt met een lach en je gaat weg met een lach.”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Bjorn en het gekke stuiterei

Het is CliniClownsdag voor Björn! Altijd weer kijkt het jongetje uit naar clowns Plip en Stip. Als ze fluitend binnen kuieren, haalt Stip meteen een schat uit haar tas. Voor Björn. Een ei?!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?