×

“Je zag de band met de clown groeien”

Isis is 9 jaar en gaat vandaag voor het eerst naar het CliniClowns college. Ze weet nog niet goed wat er gaat gebeuren en dat is best spannend. Langzaam krijgt ze meer vertrouwen in zichzelf en in de clowns. “Het was mooi om te zien dat ze steeds meer meedeed. Ze goochelde zelfs samen met een clown!”

Stil komt Isis het college binnen met haar ouders. Ze vindt het altijd wel spannend als ze iets onbekends gaat doen. Ze wordt ontvangen door clown Saar en conciërge Koos, die haar door het college begeleiden. Terwijl Isis rustig rondkijkt, houdt zij de clowns nauwlettend in de gaten.

Al sinds haar geboorte heeft Isis een complex ziektebeeld. Dankzij medicatie voor een stofwisselingsziekte en epilepsie gaat het nu goed met haar. Door de ontwikkelingsachterstand die zij opliep, heeft zij nog wel veel extra aandacht nodig. In het College krijgt ze alle aandacht en ruimte. Langzaam zien de clown dat Isis uit haar schulp kruipt.

​“De clowns luisterden goed naar wat Isis wilde en betrokken haar steeds een beetje meer bij het spel”, vertelt moeder Babs. “Toen zij samen met clown Saar een kast in kroop om ons te laten schrikken, was het ijs echt gebroken.”

Moeder Babs vertelt dat ze de band tussen Isis en de clowns zag groeien. Doordat de clowns haar de ruimte gaven, raakte ze vertrouwd met de situatie en ging ze steeds meer meedoen. Uiteindelijk kwam Isis helemaal los en voelde ze zich volledig op haar gemak. “Ze stond de hele tijd naast clown Saar en keek alleen nog maar naar haar”, vertelt haar moeder lachend. “Eigenlijk telden papa en mama niet meer mee!”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Alleen al met de rode neus kunnen de kinderen zich eindeloos vermaken'

Vinny wordt op 3-jarige leeftijd bijna maandelijks opgenomen in het ziekenhuis voor astma. Gelukkig krijgt hij bij elke opname een CliniClown op bezoek.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”