×

'Je ziet Femke's zelfvertrouwen groeien.'

Het is de kracht van CliniClowns om kinderen te raken met hun spel. We bezoeken zieke kinderen in ziekenhuizen, maar ook kinderen op scholen voor speciaal onderwijs. Voor kinderen met een verstandelijke beperking ontwikkelden wij ‘Speel je mee?’. 

Een bijzonder verhaal dat iedere keer anders loopt, omdat de kinderen mee mogen doen. Het is ontroerend om te zien wat het met hen doet, als ze een rol krijgen in het avontuur. 

"Je ziet Femke's zelfvertrouwen groeien als ze doorheeft dat zij mag bepalen wat er gebeurt."

Neem Femke, die enthousiast roept: “Hoe cool!” als clowns Tuut, Bluf en Clara een kast vol kleurrijke voorwerpen tevoorschijn toveren. Een haarband wordt haar kroon en een gordijn haar trouwjurk... De clowns dagen Femke en haar klasgenootjes uit om hun fantasie de vrije loop te laten en mee te spelen. "Als Femke doorheeft dat zij kan bepalen wat er gebeurt zie je haar zelfvertrouwen groeien en glimt ze van trots. Geweldig!"

Door samen te spelen zetten de clowns de kinderen in hun kracht. Ze zijn even los van hun alledaagse situatie. En dat is precies wat deze kinderen nodig hebben! 

Ook voor ‘Speel je mee?’ ontvangen wij geen subsidie. Wij willen daarom iedereen oproepen om mee te helpen. Samen kunnen wij zorgen dat meer kinderen zoals Femke trots zijn op zichzelf. Geef hen een onvergetelijke ervaring met een gift. Ieder bedrag telt! 

Help jij mee?