×

'Jij bent toch dat meisje'

“Jij bent toch dát meisje?” Een bewoonster op een zorginstelling kijkt CliniClown Hansje vragend aan. Zonder te weten wat de mevrouw bedoelt, beaamt Hansje dat zij inderdaad dát meisje is. Tevreden knikt de mevrouw.

“Goed dat je er bent”, begint de mevrouw dan. “Het zit namelijk zo, ik vraag mij wel eens af waarom ik hier ben. Als ik het al niet weet, hoe moeten al die anderen dat dan weten?” Voordat iemand antwoord kan geven, gaat de mevrouw al verder: “Daarom ben ik blij dat jij er bent, want ik wil dat jij iedereen vertelt dat ik hier ben!”

Er zit dus maar een ding op voor Hansje en dat is iedereen vertellen dat deze mevrouw hier is. “Ja, dat ga ik gelijk doen”, zegt Hansje dan ook. Dat stelt de mevrouw gerust. Ze bedankt Hansje hartelijk.

Na het bezoek denkt CliniClown Hansje terug aan het bijzondere moment. De mevrouw dacht Hansje te kennen en had het gevoel dat ze op Hansje kon vertrouwen. Hansje had natuurlijk kunnen vragen: “Welk meisje bedoelt u?”, of kunnen zeggen: “Nee, dat ben ik vast niet mevrouw”. Maar, Hansje is allang blij dat de mevrouw haar als clown ziet. Een clown zegt ja en gaat mee in het verhaal. Een clown leeft in het hier en nu. Als de mevrouw denkt dat Hansje dát meisje is, dan is Hansje dát meisje!

Help mee, steun CliniClowns!

'Ik weet het niet meer'

CliniClowns Olga en Jaja komen eens in de zes weken op dezelfde huiskamer. Een mevrouw daar vindt de clowns altijd erg leuk. Op een dag als Olga en Jaja weer deze huiskamer binnen stappen, is de mevrouw er niet.

‘Pim mag zijn wie hij is bij de CliniClowns’

De 11-jarige Pim heeft de CliniClowns al vaak ontmoet: in het ziekenhuis, het revalidatiecentrum, Circus CliniClowns en zelfs op school. De bezoekjes van de clowns vervelen hem nooit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de neusflits en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes van CliniClowns.