×

K3-clownsprinsessen aan het bed

Emma (5) is voor de zoveelste keer in het ziekenhuis. Gelukkig hebben CliniClowns Hup en Bes vandaag een driedubbele megaverrassing voor haar.

“Zijn ze er al? Ja, ik hoor hun muziekje.” Snel grist Emma haar supertoverstafje van haar bed. Een sjieke prinsessenjurk, haar mooiste kroontje op het hoofd: ze is helemaal klaar voor haar clownsvrienden. Haar kroon valt Hup meteen op. “Wauw Bes, moet je kijken. Prinses Emma!” Hup is dol op royalty. Bes ook, ze maakt een keurige buiging, haar neus raakt bijna de grond. Emma gniffelt, het voelt zo vertrouwd met Hup en Bes. Emma ligt helaas om de haverklap in het ziekenhuis. Na zeven operaties en tientallen ernstige infecties vanwege nierfalen, heeft ze nog maar twee halve nieren.

Een prinsesje toveren

Ondanks alle ellende is Emma een vrolijk meisje met veel fantasie. Ze is dol op gekkigheid én muziek, en megafan van K3. Naast haar in bed ligt haar K3-pop Klaasje. Hup staart nog steeds weemoedig naar Emma’s kroon. Zijn hartenwens is al zijn hele leven trouwen met een prinses. Of liever: een páár prinsessen. Nou, dan tovert Emma er toch een paar? Hup kijkt opeens hoopvol. Echt? Bes knipoogt. “Probeer het maar eens, Emma.”

Stoer zwaait Emma met haar toverstafje. “Hocus pocus pas, ik wou dat hier een prinses was…” Hup houdt zijn ogen stijf dicht van de spanning. “Eh, je moet wel kijken, daar rende er ééntje”, zegt Emma droogjes. Huh? Waar? Hup en Bes zien niets. Nou, nog eens dan. “Let op, clowns!”, zegt Emma streng. Na een ingewikkelde spreuk flitst er zowaar een prinses door de gang, Bes zag het aan haar kroontje. Maar Hup krijgt haar niet te pakken. Wég is ook deze hoogheid. Emma houdt vol. En ja hoor, als ze nog een keer met haar stafje tikt, staan er opeens drie prachtige prinsessen aan haar bed! Clownsprinsessen. Vrolijk zingen ze een paar liedjes. Loeivals, dat wel. 

Hup heeft dat he-le-maal niet in de gaten. Welke prinses zal hij als bruid kiezen, dubt hij nog? Emma giechelt: “Vraag eens of ze kunnen zingen?”. En ja hoor, daar klinkt haar favoriete K3-liedje Ushuaia door het ziekenhuis.

K3 op bezoek

Hup giebelt van de zenuwen, Bes buigt, en Emma blijft de clownsprinsessen strak aankijken. Ze kent hen toch? Ze twijfelt. Dan roept ze: “Dat is K3!” Toen ze hun rode neusjes afdeden, wist ze het zeker. K3, bij haar op bezoek! Ze straalt.

Daarna schuiven zangeressen Klaasje, Hanne en Marthe bij Emma en Bes op bed om lekker te kletsen. Emma is dolgelukkig. Wat een superverrassing! “De CliniClowns zijn cool! Dit was mijn allerleukste dag ooit in het ziekenhuis!”

De zangeressen genieten net zo hard. Hanne: “Wat een fantastische job doen die CliniClowns! Ze maken zoveel kinderen blij. Dat we Emma hoorden schaterlachen, was echt goud waard.” Klaasje knikt. “Haar verdriet en pijn waren even weg door het spel. Dat is toch zo mooi!”

Emma’s ontmoeting met K3 was op 15 december 2018 te zien tijdens de tv-uitzending Zet ‘m op.

Geef kinderen zoals Emma vrolijkheid, zelfvertrouwen & ontspanning.

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak een bezoek mogelijk!

Jij kunt een bezoek van CliniClowns aan mensen met dementie cadeau geven. Dankzij jouw bijdrage kunnen we een zorginstelling bezoeken en daar waardevolle geluksmomenten brengen. Help je mee?